EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Samenwerken aan een regio die toekomstbestendig, innovatief en ondernemend blijft

Zwolle – Ieder jaar houdt Stichting Regio Zwolle Congres het Regio Zwolle Congres. Dit doet zij om ondernemers wakker te schudden, bij te praten en verder te helpen in een snel veranderende omgeving. Waar vorig jaar de verschillende crises zijn besproken, richt het congres zich dit jaar op de kansen en uitdagingen van kunstmatige intelligentie.

Regio Zwolle Congres 7 december

De 12de editie van het congres is dit jaar op donderdag 7 december in Theater de Spiegel. Met het thema kunstmatige intelligentie prikkelt men bezoekers om na te denken over de kansen en uitdagingen die dit biedt. Waar komt de menselijke maat om de hoek en wat betekent dit voor de verschillende sectoren in onze regio? Een terugkerend onderdeel van het congres is de Regio Zwolle Monitor. Aan de hand van o.a. de pijlers brede welvaart, leefomgeving en menselijk kapitaal onderzoekt deze organisatie regionaal de stand van zaken. Ook zoomt de monitor in op het thema kunstmatige intelligentie.

Ondernemers, onderwijs en overheid ondersteunen het congres

Uniek aan het congres en kenmerkend voor de regio is dat het congres mogelijk is gemaakt door regionale partners. Ondernemers, overheid en onderwijs ondersteunen het congres. En om deze groep te bedanken was er afgelopen donderdag een lunch met alle partners bij Golfclub Zwolle. De potentiële thema’s zijn besproken en ook input over potentiële sprekers en culturele bijdrage werd opgehaald. De uitnodigingen verspreidt men in het najaar via de partners van het congres.

Bestuurslid Erwin van Dalfsen; “Het congres werd in 2022 goed bezocht en de reacties waren erg positief. De partnerlunch was ontzettend waardevol. Op basis van de input van de partners gaan we als organisatie hard aan de slag om de editie in 2023 nog leuker en inspirerender te maken. Natuurlijk vergeten we de netwerkborrel achteraf niet, het is dé plek en hét moment in de regio waar ondernemers, overheid en onderwijs elkaar ontmoeten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button