KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Wijkwethouder Michiel van Willigen opent calisthenicsparkje in Westenholte

Zwolle – Wijkwethouder Michiel van Willigen opent woensdag 28 juni op feestelijke wijze een zogeheten calisthenicsparkje in Westenholte.

Het calisthenicsparkje bestaat uit verschillende stangen en rekken, om optimaal te trainen op basis van het eigen lichaamsgewicht. Het idee voor het plaatsen van de toestellen komt van wijkbewoner Ferdy Bosscher. “Er was wel eens wat vandalisme bij de jeugdontmoetingsplek in het Stinspark in Westenholte. Ik ging in gesprek met jongeren en die gaven aan dat er voor hen weinig tot niets te doen is in de wijk. De ontmoetingsplek is weliswaar een schuilplaats tegen wind en regen, maar deze geeft weinig mogelijkheden om de energie kwijt te kunnen. Sporten is goed voor jong en oud en ik had succesvolle voorbeelden van zo’n calisthenicsparkje gezien bij andere gemeenten. Dat waren Ommen, Zwijndrecht en Nijmegen.”

In een stroomversnelling

Daar hadden ze ook succes met het aantrekken van jongeren met de toestellen. Ook andere omwonenden maakten er graag gebruik van. Bosscher trok de stoute schoenen aan en diende het idee voor een calisthenics-opstelling in Westenholte in tijdens een ideeënmarkt van de gemeente Zwolle. Daarmee bracht hij het idee onder de aandacht van de gemeenteraad. “In 2020 was er ook op het Lübeckplein in Zwolle een calisthenicsopstelling geplaatst die erg in de smaak viel bij met name jongeren. Deze toestellen zijn vandalismeproof en onderhoudsvrij.” De gemeenteraad toonde zich enthousiast en Bosscher bleef het idee bij politieke partijen onder de aandacht houden.

Tijdelijk plaats voor parkje

Totdat hij van GroenLinks het bericht kreeg dat ze samen met de ChristenUnie, D66, CDA en Volt een motie hadden ingediend om het park te realiseren. “De wethouder gaf aan te willen uitzoeken wat de kosten zijn en zo kwam het in een stroomversnelling.” Mede door de herinrichting van het Stinspark waren de vorderingen wat vertraagd. Bosscher: “Daarom werd besloten om het calisthenicstoestel tijdelijk te plaatsen op het grasveldje aan het Stinspad, het Tijmpad en de Steenboerweg. De plaats waar vroeger de paardenbak van de Stinsruiters was.” Op 2 juni stond het toestel er en er wordt al volop gebruik van gemaakt.

Feestelijke opening

Op woensdag 28 juni volgt dus vanaf 14.30 uur de feestelijke opening. Vanaf die tijd geven Tabanon Zwolle en Calisthenics Zwolle diverse trainingen en demo’s. Maar er is ook een springkussen, er zijn hapjes en drankjes en er zijn zogeheten hang on challenges in de categorieën 14 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder. De uitreiking van de prijzen van die challenges is om 17.00 uur. Bosscher tot slot: “Het is fantastisch dat we dit kunnen realiseren in Westenholte. Nu is er een mooie mogelijkheid gekomen om gratis te sporten, voor jong en oud.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button