KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Ruim 450 baby’s kijken naar babyconcert van Hedon en Doomijn

Zwolle – Van 9 tot 18 april vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Door COVID-19 zijn er veel beperkingen, maar Doomijn Kinderopvang wil deze Kindermuziekweek niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom maken zij in samenwerking met Hedon en het Strijkkwartet Amarens een activiteit mogelijk voor de allerkleinsten, namelijk het digitaal bijwonen van het babyconcert.

“Het jaarlijkse babyconcert is een spektakel met geluid, lichten, lintjes en bellen; altijd weer geliefd bij baby’s én ouders. En als zij dit jaar niet naar ons kunnen komen, dan brengen we het concert toch bij hen!?”, aldus Jessie van den Bosch van poppodium Hedon. “Daar komt nog eens bij dat we het érg belangrijk vinden om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met cultuur. Hedon staat voor een gevarieerd programma voor elke leeftijdscategorie.”

Klanten bij Doomijn met baby’s in de leeftijd van 0 – 14 maanden en de pedagogisch medewerkers op locatie krijgen exclusief toegang tot dit evenement, met alle instructies om er net zo’n belevenis van te maken als de afgelopen jaren. Daniëlla Snijders, consulent muziek bij Doomijn: “Natuurlijk hopen we dat we het babyconcert snel weer live kunnen uitvoeren.”

“Dit lijkt ons een prachtig alternatief.” Daniëlle Snijders, consulent muziek bij Doomijn

“Het is toch érg gaaf dat 450 baby’s in dezelfde week kijken naar het babyconcert? Ja, dat maakt mij wel een klein beetje trots!”

Als onderdeel van maatschappelijke organisatie Travers vinden zowel Doomijn Kinderopvang als Hedon muzikale en culturele ontwikkeling van kinderen belangrijk. Daarom zorgen zij voor een passend aanbod voor alle leeftijden, zowel op de kinderopvanglocaties als bij het poppodium.

Gerelateerde artikelen

Back to top button