CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kabinet stopt vaccinatie met AstraZeneca voor mensen onder zestig jaar

Zwolle – Het coronavaccin van AstraZeneca wordt vanaf nu niet meer gebruikt bij mensen onder de zestig jaar. Dat besluit heeft minister Hugo de Jonge donderdagavond genomen, op advies van de Gezondheidsraad.

De NOS meldt dat De Jonge verwacht dat het besluit geen grote gevolgen gaat hebben voor de vaccinatiestrategie. Mensen die al een keer met het vaccin zijn geprikt, kunnen hun tweede vaccinatie nog wel krijgen.

Aanleiding voor het spoedadvies zij de acht meldingen over vrouwen die, na inenting met het AstraZeneca-vaccin, een zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes hebben gekregen.

Eerder deze week werd de vaccinatie met het middel al stilgelegd. Eerder op de donderdag werd bekend dat deze pauze zeker tot en met vrijdag zou zijn. Wanneer de vaccinatie voor zestig-plussers met AstraZeneca wordt hervat, is nog niet bekend.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button