Huis & TuinNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpagina

Ruim 200 huizen in Zwolle openen deuren tijdens NVM Open Huizen Dag

Zwolle – Een recordlage rente, nog steeds aantrekkelijke huizenprijzen en een zonnige middag. Dat zijn de ingrediënten van de NVM Open Huizen Dag vandaag, Tijdens de NVM Open Huizen Dag kunnen potentiële kopers zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen. De huizen zijn open van 11:00 tot 15.00 uur.

In Zwolle doen vandaag 202 huizenbezitters mee. Iets minder dan in oktober vorig jaar. Dat heeft te maken met het feit dat er door het einde van de crisis minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.

NVM-voorzitter Ger Hukker vindt de NVM Open Huizen Dag een uitstekend middel voor huizenbezitters om hun huis in de ‘etalage’ te zetten. “Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30 procent verkocht.

Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17 procent verkocht, zo blijkt uit onderzoek. Het is kortom alleszins de moeite waard hieraan deel te nemen”, aldus Hukker. “Voor mensen die zich op de huizenmarkt oriënteren, kunnen zaterdag zonder afspraak efficiënt meerdere huizen bezoeken tussen 11.00 en 15.00 uur.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button