Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

ROVA in actie na storm Poly: opruimen duurt nog een week

Zwolle – De storm die afgelopen weekend over Zwolle raasde, heeft veel blader- en takkenrommel achtergelaten. De ROVA, de organisatie die verantwoordelijk is voor het groenbeheer in de stad, is druk bezig om alles op te ruimen. “We hopen in de loop van volgende week klaar te zijn”, zegt Valérie Bakker – Krikken, communicatieadviseur van de ROVA.

Vijftigtal omgewaaide bomen

Volgens Bakker – Krikken is het moeilijk om een inschatting te maken van de hoeveelheid rommel die de storm heeft opgeleverd. “Overal in de stad is her en der iets opgeruimd door collega’s. Het gaat vooral om veel uitgewaaide takken. Zoals nu lijkt een vijftigtal omgewaaide bomen. Dit aantal is onder voorbehoud. De inventarisatie loopt nog.”

Om alles op te ruimen, zet de ROVA verschillende soorten materieel in, zoals hoogwerkers, versnipperaars, vrachtauto’s, een mobiele kraan en een trekker met kieper. Ook maakt de ROVA gebruik van aannemers die werkzaamheden uitvoeren. “Op deze manier kunnen de reguliere werkzaamheden ook doorgaan. We kijken per situatie welke werkzaamheden door aannemers worden opgepakt.”

Moeite met het oppakken van deze megaklus hebben de  groenmedewerkers van de ROVA  absoluut niet. “Het zorgt voor afwisseling in het werk en dat vinden de medewerkers over het algemeen leuk. Maar een storm zorgt voor veel schade. Dat is vooral voor inwoners natuurlijk vervelend. Onze medewerkers proberen het zo goed mogelijk op te lossen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button