Life StyleNieuws uit ZwolleOud en Nieuw 22/23Voorpagina

Rijen bij Geluksmakelaar Primera Kosterman in Zwolle voor een Staatslot

Zwolle – Opstoppingen van auto’s in de straat, rijen mensen voor de deur!  En dat allemaal om nog snel even een oudejaarslot te scoren bij Primera Kosterman in Zwolle. De lotenverkoper staat bekend als geluksmakelaar vanwege de grote geldprijzen die regelmatig vallen op een lot die hij heeft verkocht. Zoals bijvoorbeeld het winnende lot waarop in 2015 een prijs van 15 miljoen euro viel en de vele MINI’s die bij hem als prijs de deur uit gingen. 

“Het gaat de hele dag al zo”,  vertellen de mensen van de viskraam aan de overkant. “Vandaag is het al druk maar morgen staat er een rij helemaal om de hoek. En dat begint al ’s ochtends vroeg”. Maar niet alleen in de winkel aan de Hogenkampsweg wordt er verkocht. “Mensen komen er speciaal voor naar de winkel, maar kopen ook vaak een lot in onze webshop. Hier komen dagelijks meer dan vijftig bestellingen binnen”, vertelt eigenaar John Kosterman.

15 miljoen, zes Mini’s en 5 halve Mini’s

“Het is heel bijzonder als uitgerekend in jouw winkel een winnend lot wordt verkocht en dat is al een paar keer gebeurd. Zo zijn in onze winkel in voorgaande jaren zes MINI’s en vijf halve MINI’s  gewonnen. In 2015 won een echtpaar de hoofdprijs van 15 miljoen euro, nadat zij een half lot bij ons hadden gekocht. Dat is was natuurlijk een heel speciaal moment.”

Er wordt zelfs meer geld aan Oudejaarsloten uitgeven dan aan oliebollen en vuurwerk bij elkaar. Staatsloterij

30 miljoen euro

De Oudejaarstrekking is de grootste trekking van de Staatsloterij in het jaar. Het is inmiddels uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Oud- en Nieuwviering van veel Nederlanders. Er wordt zelfs meer geld aan Oudejaarsloten uitgeven dan aan oliebollen en vuurwerk bij elkaar. Dit jaar is de hoofdprijs 30 miljoen euro. Tijdens de Oudejaarstrekking vallen elk jaar niet alleen honderden andere geldprijzen – van 10 euro tot 100.000 euro – maar geeft de Staatsloterij ook maar liefst 200 elektrische MINI’s weg. Voor veel Nederlanders is dat reden om hun geluk te beproeven en één of meerdere Oudejaarsloten te kopen.

2021: recordverkoop Oudejaarsloten

De verkoop van Oudejaarsloten zit in heel Nederland in de lift. In 2021 – de grootste Oudejaarstrekking ooit – zijn in totaal 7,1 miljoen loten verkocht: 3,4 miljoen hele loten en 3,7 miljoen halve loten. 2021 was een absoluut topjaar. Zo zijn tijdens de piekdrukte vorig jaar per minuut maar liefst ruim 2.206 transacties gedaan. Tijdens deze Oudejaarstrekking was eindcijfer 9 hét geluksgetal voor een winnaar uit Utrecht die er met de hoofdprijs van 30 miljoen vandoor ging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button