Nieuws uit ZwolleOud en Nieuw 22/23SportVoorpagina

Nieuwjaarsduik Milligerplas is niet meer, wel nieuwjaarsduiken in de regio

Zwolle – Even het ijskoude water in rennen op nieuwjaarsdag in Zwolle is er niet meer bij. De laatste keer dat de grootste Nieuwjaarsduik van Zwolle bij de Milligerplas werd georganiseerd was in 2019. In de jaren 2020 en 2021 ging het niet door vanwege corona en daarmee lijkt het een stille dood gestorven. Niets georganiseerd dus, bij de Milligerplas, al kun je natuurlijk altijd nog wel zelf even kopje-onder duiken. Wil je toch naar een georganiseerde Nieuwjaarsduik? Er zijn er een paar in de omgeving van Zwolle.

UNOX Nieuwjaarsduik Sauna Swoll – Zwolle

Sauna Swoll organiseert dit jaar weer een officiële Unox nieuwjaarsduik in de ecologische zwemvijver op hun terrein. Op maandag 2 januari 2023 om 11:30 uur is iedereen van harte welkom om fris het nieuwe jaar in te luiden met een ‘plons’ in de zwemvijver Voordat je de ijzige kou gaat trotseren, verzorgt de sauna een speciale opgietsessie voor jou als duikheld om je eerst een éxtra warm welkom te heten in het nieuwe jaar. Na deze speciale opgietsessie kun je jezelf tijdens de ijskoude duik verwarmen aan het feit dat je een authentieke Unox-muts op hebt. Of het daadwerkelijk helpt? Dat valt te bezien, want als echte bikkel ga je natuurlijk kopje-onder! Na de tijd staat er een kop erwtensoep klaar.

Let op: de duik is in adamskostuum! Vooraf het saunabezoek reserveren (kosten vanaf 22,95). De duik zelf is gratis.

Sauna Swoll – Heinoseweg 26, 8026PD, Zwolle

UNOX Nieuwjaarsduik Landal Landgoed t Loo

Ok bij Landal ’t Loo een officiële UNOX Nieuwjaarsduik. Niet alleen voor bungalowgasten maar ook voor mensen van buitenaf. Er zijn geen omkleedfaciliteiten. Dat betekent dat bungalowgasten zich in de bungalow kunnen omkleden en de gasten van buitenaf dit thuis kunnen doen. Op het strand staat een kraampje met glühwein en chocolademelk. De duik is om 11 uur op 1 januari 2023.

Landal Landgoed t Loo, Looweg 47

Nieuwjaarsduik 2023: ALS- Dalfsen duikt

Het ALS-Team Dalfsen organiseert weer als vanouds de NIEUWJAARSDUIK in de Vecht op 1 januari 2023. Om 14.00 uur wordt er massaal in de Vecht gedoken bij het strandje Bellingeweer. Met de duik wordt geld opgehaald voor onderzoek naar de oorzaak en de bestrijding van de ziekte ALS. “Onder het motto; Dalfsen Duikt of Dalfsen Dokt kun jij je mooi door familie, buren, vrienden, kennissen laten sponseren. Of daag ze uit om met jou het nieuwe jaar in te duiken.”

1 januari 2023 ALS NIEUWJAARSDUIK, start om 14.00 Strandje Bellingeweer. deelname kosten; € 10,- /pp

Nieuwjaarsduik Nieuwleusen

Op 1 januari organiseert de werkgroep Medgidia Roemenië een nieuwjaarsduik in Nieuwleusen. Vanaf 14.00 uur kunnen belangstellende zich inschrijven. De duik vindt plaats in de vijver op de kruising van de Bosmansweg – Vechtland. De kosten zijn 10 euro. De opbrengst is bestemd voor de kinderen in Medgidia en omgeving.

 – Water kruispunt Bosmansweg/Vechtland

De nieuwjaarsduik is een jaarlijks rond de jaarwisseling georganiseerde gezamenlijke sprong in open water. Meestal is de duik op Nieuwjaarsdag. De uitdaging bestaat erin dat men op een koude winterdag in het water springt. Vooral in Nederland is het een traditie geworden en op vele plaatsen wordt de Nieuwjaarduik gehouden. De bekendste is de UNOX Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button