Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Reken jezelf in de finale van het Bartjens Rekendictee

Van 1 oktober t/m 1 november 2014 kan iedereen zich kwalificeren voor een felbegeerde plek in de finale van het Bartjens Rekendictee. Deze finale vindt plaats op vrijdagavond 21 november op Hogeschool Windesheim. Het online dictee kan gemaakt worden op de websites van verschillende Nederlandse regionale dagbladen en via de website bartjensrekendictee.nl. Iedere rekenliefhebber kan meedoen en de uitdaging aangaan om de beste te worden en zo een finaleplaats te bemachtigen. Alleen de beste en snelste deelnemers worden daarvoor uitgenodigd.

Scholierendictee

Dit jaar wordt er net zoals voorgaande jaren een scholierendictee georganiseerd. Dit scholierendictee wordt van 27 oktober t/m 7 november afgenomen onder alle deelnemende derdejaars scholieren HAVO/VWO en PABO studenten. De scholen die zich hiervoor aangemeld hebben krijgen een pakket toegestuurd waarmee ze klassikaal het dictee af kunnen nemen. Alleen de beste leerlingen en studenten worden afgevaardigd naar de finale op vrijdagavond 21 november.

Grande Finale met Marjolein Kool en juryvoorzitter Jan Terlouw

Vrijdagavond 21 november vindt op Hogeschool Windesheim in Zwolle de finale plaats van het tiende Bartjens Rekendictee. Marjolein Kool is ook deze keer weer de samensteller en presentator van de inmiddels landelijke rekenwedstrijd. Ze wordt onder meer geassisteerd door een juryteam onder leiding van schrijver, oud-politicus, ambassadeur en juryvoorzitter van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw. Belangstellenden zijn van harte welkom op de publieke tribune, maar het is natuurlijk nog veel leuker om als deelnemer aanwezig te zijn. Dus waag een kans via de online internetvoorronde en maak kans op de felbegeerde titel ‘Beste rekenwonder van Nederland’ en een mooi prijzenpakket.

Gerelateerde artikelen

Back to top button