Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Mooie winst Zwolse handbalheren op Quintus heren 1

De handbal heren van SV Zwolle hebben na een mooie fanatieke wedstrijd weer twee punten mee mogen nemen naar huis. De vorige tegenstanders kwamen uit Hengelo Overijssel, ditmaal gingen de Zwollenaren naar het Gelderse Hengelo waar Quintus hun thuishal zich bevindt. Het duel werd beslist met een uitslag van 14-16.

Bij aankomst van de thuishal van Quintus zagen de heren een aantal bekende gezichten. Deze gezichten bleken de tegenstanders van vorig seizoen: Quintus Heren 2. Als bleek dat de deze heren niet de kleedkamers in gingen, werden de verwachtingen bijgesteld. De Zwolse formatie zal deze wedstrijd aangaan alsof ze tegen nieuw tegenstander spelen.

De wedstrijd begon voorspoedig. Na een aantal gemiste kansen aan beide kanten, slaagde de Luuk Broers er toch in om het openingsdoelpunt te maken voor Zwolle. Dat lieten de heren van Quintus niet op zich zitten en besloten de gelijkmaker te maken.

De van een blessure teruggekomen Rik Talens mocht zijn eerste doelpunt van het seizoen maken, waarna er daarna nog uitgelopen mocht worden naar 1-3 door Bart Kroeze.

Vervolgens ging de wedstrijd vrij gelijk op, waarbij de Zwollenaren deze kleine voorsprong hielden. Zo mocht Luuk Broers de 2-4 en 3-5 maken.

Toch lieten de thuis spelende ploeg zien dat ze er zijn en hun mannetje staan, terwijl de gasten verzwakten en rommelig spel laten zien. De aanvallen werden niet goed genoeg gecoördineerd en afgerond. De verdediging was te zwak en lieten te veel ruimte open. De communicatie in de Zwolse ploeg tijdens het verdedigen liet te wensen over en het overzicht was kwijt.

Doordat Zwolle steeds te laat was met verdedigen, werd dat afgestraft door Quintus. Deze kon moeiteloos scoren of zelfs strafworpen te benutten. Hierdoor konden ze uitlopen tot 8-5, wat ook de ruststand bleek.

In de rust werd duidelijke taal gesproken door coach Erwin van der Meij. Er moest iets veranderen aan de verdediging en de algehele instelling. De coach had meer vuur en pit willen zien.

De toespraak leek effect te hebben, want de Zwolse formatie begon de tweede helft veel feller en meer vastberaden. Robert ter Stege maakte de openingsgoal in deze tweede helft. De koppies waren even weer goed gezet en in een mum van tijd kwamen de heren gelijk te staan op 8-8.

Daarna brachten Rik Talens en Jelle van den Bos hun team zelfs naar een kleine voorsprong van twee doelpunten. SV Zwolle leefde helemaal op en werkten goed voor elkaar. De verdediging stond als één blok de aanvallen waren veel meer gecoördineerd en gestructureerd.

Coach Erwin van der Meij bracht wel een kwartier lang geen wijzigingen in het team.

Het team functioneerde in deze samenstelling zeer goed en was daardoor geen reden om de goede flow te verstoren. De laatste kwartier van de wedstrijd leek het er om te spannen, maar Quintus leek niet te slagen om de stand bij te houden.

Zwolle bleef eerst rond de drie punten voor te staan (10-13), maar liep daarna toch meer uit naar vijf punten voor. Alleen op het laatst hadden de heren uit Zwolle iets meer moeite om de tegenstander buiten shot te houden. Zodoende mochten de heren van Quintus bijkomen tot zelfs 12-15.

Ondanks dat de Zwollenaren in de laatste minuten met een man minder moesten doen, hielden ze de stand toch op twee punten verschil. In de allerlaatste seconden werd nog een strafworp gegeven ten gunste van Zwolle. Echter werd deze niet benut, zodat de teller op 14-16 bleef staan. SV Zwolle neemt twee punten mee naar huis.

Doelpunt makers:

Rik Talens 5

Bart Kroeze 4

Luuk Broers 4

Jelle van den Bos 2

Robert ter Stege 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button