Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Recordaantal deelnemers voor MBO Bruisdag

Zwolle – Woensdag 31 augustus is de MBO Bruisdag van start gegaan met maar liefst 3500 deelnemers. Daarmee is de Bruisdag in vier jaar tijd met zo’n duizend deelnemers gegroeid. Tijdens de introductiedag leren studenten kennismaken met elkaar, de docenten en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Buro Ruis en de vier Zwolse MBO-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle en CIBAP.

De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren de MBO-studenten kennismaken met alle facetten van de stad. Het programma biedt voor ieder wat wils met o.a. improvisatie cabaretgroep Op Sterk W

ater in Theater De Spiegel, muziektheater Herman In Een Bakje Geitenkwark in Odeon, De Grote Karaoke Show in Hedon, een videoclip expositie in het Fraterhuis, het preventieplein van de Brandweer (compleet met rookkamer en simulator) en buitenactiviteiten als de Blob Jump, klimmuur en een stormbaan.

Vervolgens kunnen ze tijdens Relax In The City lekker ontspannen, bijvoorbeeld op de eigengemaakte pop-up Bruisbeach waar ze kunnen suppen, kanoën of genieten van een lekkere smoothie. Daarnaast kunnen nieuwe MBO-studenten alvast een rijles nemen van Van Buuren op het Grote Kerkplein en is de theatergroep De Italianen aanwezig om het geheel te voorzien van een exotisch tintje. De dag wordt afgesloten met een afterparty in Café Bommel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button