Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum bijt spits af in Vroomshoop

Zwolle – Berkum begint het nieuwe seizoen 2016-2017 zaterdag bij Vroomshoopse Boys. In de vorige jaargang wonnen de Zwollenaren twee keer van die tegenstander, maar gemakkelijk ging dat zeker niet en Berkum kan dan ook zeker weer op flinke tegenstand rekenen.

“Het is daar altijd lastig, ze klappen er vol op en we zullen veel fysieke arbeid moeten verrichten,” verwacht Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “Een voordeel is wel dat we ze vroeg in de competitie krijgen, dan ligt het veld er nog goed bij, maar ze geven daar niets weg.”

Vroomshoopse Boys eindigde vorig jaar als negende in de 1e Klasse D, waarna trainer Eric van Zutphen zijn selectie bij elkaar hield en er enkele jeugdspelers aan toe kon voegen. De Tukkers waren niet ontevreden over de oefenduels, waarin onder meer gelijk werd gespeeld tegen de uit de hoofdklasse gedegradeerde streekgenoot DOS ’37. “Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor de competitie,” werd dan ook geconcludeerd op de club-site.

Tegenvallende bekerduels

Daarna volgde voor de Twentse ploeg echter een tegenvallende prestatie in de poulefase van het Districtsbekertoernooi. Daarin werd gestart met een 0-3 winst bij Germanicus, maar daarna ging Vroomshoopse Boys met 0-4 onderuit tegen Emmen. In het laatste pouleduel had de ploeg van coach Van Zutphen tegen tweedeklasser Gramsbergen genoeg aan een remise, maar er volgde een zure 2-3 nederlaag. Vroomshoopse Boys kwam na een 0-2 achterstand langszij, had daarna kansen op winst maar liep in de slotminuut door een counter alsnog tegen uitschakeling aan. “De voorbereiding is al met al wisselvallig verlopen,” was de conclusie op de site van Vroomshoopse Boys.

Goede oefencampagne

Berkum draaide een goede oefencampagne. Daarin werd weliswaar met 0-1 verloren van hoofdklasser Excelsior ’31 maar de andere drie oefenduels werden gewonnen en daar was ook een 1-2 zege bij hoofdklasser Flevo Boys in Emmeloord bij. Daarna volgde drie keer winst in de strijd om de Districtsbeker Oost, zodat de Zwollenaren zich als poulewinnaar plaatsten voor de volgende ronde. Berkums nieuwe trainer Arno Hoekstra tekende daar wél bij aan dat zijn ploeg na een voorsprong nog te vaak de touwtjes liet vieren en de scherpte op die momenten ontbrak. “Dat zal er toch uit moeten,” aldus de coach na de met 3-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Schalkhaar.

De wedstrijd Vroomshoopse Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter André Meulenkamp uit Ommen, die op Sportpark ’t Flierhuis aan de Flierdijk in Vroomshoop om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button