Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rechter keurt decibellen RadioNL artiesten in Ter Pelwijkpark Zwolle goed

Het geluidsniveau op het hoofdpodium van het Stratenfestival in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle hoeft niet omlaag. Dat heeft de rechter van de rechtbank Overijssel zojuist besloten.

Geen onduldbare hinder

Het comité Herrie uit de Stad had een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Zwolle die een vergunning had verleend voor het Stratenfestival. Het ging het comité ‘Herrie uit de stad’ specifiek om het hoofdpodium in het Ter Pelwijkpark. Hier strijkt op 21 augustus Radio NL en TV Oranje neer met hun zomertoer.

De rechter oordeelde dat het maximale geluidsniveau dat de gemeente heeft vastgesteld niet leidt tot ‘onduldbare hinder’ voor de omwonenden.

RadioNL Zomershow

En dus gaat het RadioNL feest gewoon door. Op het hoofdpodium zal van 19.30 tot 23.30 uur de Grote Live Show van RadioNL en TV Oranje plaatsvinden met live optredens van Nederlandse artiesten, waaronder: Koos Albers, Ancora, Harten Tien, Roy Donders, Belinda Kinnaer, Jeffrey Schenk, Rene Karst, Yosee, Peter Beense, Antje Montero, het IJssel Duo, de Havenzangers, Frans Duijts en vele anderen.

RADIONL-ZOMERTOER-2015-Zwolle-BR600

Back to top button