Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Protestsong tegen woonplannen in Holtenbroek

Zwolle – Wijkbewoner Arie Tuinman heeft een protestsong uitgebracht tegen de woonplannen in de uiterwaarden en op andere plekken in Holtenbroek en dan vooral de verkeersproblemen die dat oplevert. De titel ‘Het Volk Mort’ wordt gebruikt bij de acties die worden gevoerd in de wijk. Tuinman, mede-actievoerder: “Dit is een problematiek die niet alleen in Holtenbroek heerst maar ook landelijk. Er wordt teveel gebouwd in een gebied waarvan je je afvraagt of we dat wel moeten doen”.

Tuinman zet zich in tegen de problematiek: “We zijn bezig met de verkeersproblematiek in de wijk onder andere rond het Deltion College en de andere scholen in de buurt. Wij hebben zoveel reacties gekregen van moeders met kinderen dat het daar een beetje wildwest en gevaarlijk begint te worden. Wij hebben dat opgepakt en zijn ermee bezig. Op persoonlijke titel heb ik op een gegeven moment tekst geschreven. Die heb ik professioneel opgenomen. Ik heb dit zelf bekostigd en daar kwam een ander bij die ontzettend mooie beelden heeft geschoten.”

Mogelijke oplossingen

De gemeente bekijkt natuurlijk de verkeerssituatie die door de diverse bouwactiviteiten in de wijk ontstaat. Ze denken daarbij o.a. aan de aanleg van rotondes. Arie Tuinman zegt hierover: “Wij hoeven persoonlijk niet die problematiek zelf op te lossen natuurlijk. Ik denk dat daar de gemeente voor is. Maar het wordt gewoon te druk. Ik vind het prima wanneer iemand langs zou komen voor stoplichten of een rotonde, maar is dat op dit moment de oplossing? ”

Tuinman: “De verkeersproblematiek ontstaat doordat er te veel gebouwd wordt. In eerste instantie is het de Zwarte Waterzone die ze op de schop nemen en vol bouwen. Ik zou zelf zeggen: ga niet bouwen. In deze tijd moeten we juist de natuur koesteren en met mensen en organisaties in de wijk zeggen dat we het anders moeten doen: communiceren met elkaar.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button