KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing NAC Breda – PEC Zwolle

Zwolle – Na de perfecte start van de tweede seizoenshelft, toen PEC Zwolle vrijdagavond van Willem II won, staat vanavond de volgende wedstrijd al op het programma. In Breda gaat PEC Zwolle op jacht naar een plekje in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Zoet

Het was een prettige herstart van de Eredivisie vrijdagavond. PEC Zwolle, dat vanwege een serie positieve coronatesten, een lang niet zo goede voorbereiding had op het duel met de Brabanders dan het vooraf had verwacht, boekte een meer dan verdiende 2-0 zege op Willem II. De Tilburgers werden verslagen door twee goals verdeeld over beide helften van de voet van Thomas van den Belt. De 20-jarige middenvelder beleefde zo een droomavond met zijn eerste twee doelpunten in het betaald voetbal en PEC Zwolle proefde eindelijk weer het zoet van een competitiezege. Door de driepunter verkleinden de Zwollenaren de achterstand op concurrenten Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam.

Haye

NAC Breda is de nummer 9 uit de Eerste Divisie. De Bredanaars speelden afgelopen weekend tegen koploper FC Volendam en wisten zich kranig te weren. Sterker nog, NAC had de beste kansen op de overwinning, maar omdat Volendam-doelman Filip Stankovic vrijdagavond de sta-in-de-weg was voor de voorhoede van NAC, bleef het 0-0. Meest opvallende naam bij NAC is Thom Haye. De kans is groot dat PEC Zwolle de middenvelder hoe dan ook deze week gaat tegenkomen. De speler zei vrijdag na de wedstrijd tegen FC Volendam dat hij er vanuit ging dat hij zijn laatste wedstrijd voor NAC gespeeld had. Haye wordt nadrukkelijk met sc Heerenveen in verband gebracht en laat dat nu net de tegenstander van PEC Zwolle zijn voor aankomende zaterdag.

Bekerstunt

Waar PEC Zwolle in de vorige twee rondes net als woensdag twee clubs uit de Eerste Divisie trof en daar tamelijk simpel mee afrekende (De Graafschap, 4-1 en MVV Maastricht 4-0) had NAC Breda een beduidend zwaarder programma. De ploeg van trainer/coach Edwin van de Graaf won in de eerste ronde van VVV-Venlo, na strafschoppen. Tegen FC Utrecht leek het ook niet in 90 minuten beslist te worden. Ondanks dat FC Utrecht bij een 2-1 achterstand met een man minder de laatste tien minuten van de wedstrijd moest spelen, kwamen de Domstedelingen nog langszij, maar het laatste woord was aan de Bredanaars. Door een doelpunt van invaller Vieri Kotzebue won NAC in blessuretijd alsnog met 3-2. De eliminatie van de drievoudig bekerwinnaar en cupfighter gold dan ook als een regelrechte bekerstunt.

2-4 en 0-0

NAC Breda en PEC Zwolle stonden dit seizoen al eenmaal tegenover elkaar. Op 11 november speelden de ploegen in Zundert een oefenduel. Het was de laatste keer dat trainer/coach Art Langeler de Blauwvingers coachte. Door goals van voormalig NAC’er Gervane Kastaneer (2) en Mees de Wit (2) won Zwolle met 2-4. De laatste competitieve ontmoeting vond plaats op de slotdag van het seizoen 2018/2019. In Breda bleef het toen 0-0. Het was tevens de vooralsnog laatste wedstrijd van NAC in de Eredivisie. Dat seizoen degradeerde ‘De Parel van het Zuiden’ namelijk rechtstreeks.

Live op ESPN

NAC Breda – PEC Zwolle staat woensdag vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Mario Diks en Rens Bluemink zijn de assistent-scheidsrechters. Official is Sam Dröge. In deze fase van het bekertoernooi wordt geen gebruik gemaakt van de VAR. De wedstrijd is live te zien via ESPN kanaal 3.

Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button