Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Presenteer jouw organisatie op de Zwolle Doemarkt

Bedrijven, verenigingen, burgerinitiatieven en andere organisaties die actief zijn op het vlak van vrijetijdsbesteding, vrijwilligerswerk, betaald werk of hobby’s, kunnen zich aanmelden voor het nieuwe evenement de ‘Zwolle Doemarkt’ op donderdag 16 april 2015 in Hedon Zwolle. Zij kunnen daar een stand inrichten en hun aanbod presenteren. Het thema van de dag is ‘meedoen’.

De Zwolle Doemarkt is tevens het moment waarop de Hanzeduim wordt gepresenteerd. “De Hanzeduim is ontstaan uit een burgerinitiatief van Tanja Wiegersma waarbij naast een andere betrokken vrijwilliger Femmy le Clercq-Westhuis, ook Wezo en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! meedenken”, zegt Debby Alberts, van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! “Het idee erachter is dat mensen die iets doen in de stad, daar meer en duidelijker voor worden gewaardeerd.”

Hanzeduim

Hanzeduim is een document waarin je competenties worden benoemd, in relatie tot de activiteiten die je doet. Dat kan van pas komen ter versterking van bijvoorbeeld je cv. “Iemand die op eigen initiatief met regelmaat een bezoek brengt aan een bejaarde buurvrouw, kan een Hanzeduim krijgen waarin competenties als ‘een luisterend oor’, ‘sociaal’ en ‘zelfstandig’ worden genoemd. Of, iemand die al jarenlang in het bestuur van een stichting zit, kan een Hanzeduim krijgen met competenties als ‘sterk in het nemen van beslissingen’, ‘netwerker’ en ‘verbinder’”, legt Alberts uit. Meer informatie over de Hanzeduim vind je op www.zwolledoet.nl onder ‘Vrijwilligerswaardering’.

Gratis voor alle Zwollenaren

De Zwolle Doemarkt is gratis toegankelijk voor alle Zwollenaren en professionals die geïnteresseerd zijn in participatie, of beter gezegd, in ‘meedoen’. Behalve stands met inspiratie voor het invullen van je (vrije) tijd, kun je er als bezoeker handige attracties verwachten. “Er komt een fotograaf door wie je je kunt laten portretteren voor je LinkedIn-pagina, een professional die tips geeft voor het schrijven van een goed cv en een kleurenadviseur die adviseert hoe je het beste uit de verf komt als je jezelf ergens introduceert”, somt Alberts op. Voor de bezoekers is er bij binnenkomst koffie/thee met wat lekkers en zijn er gedurende het evenement hapjes en drankjes. “Een deel van de taken op en rond het evenement wordt verzorgd door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen als eerste een Hanzeduim uitgereikt”, kondigt Alberts aan.

Zwolle Doemarkt

Donderdag 16 april, 12.00 – 17.00 uur, Hedon Zwolle. Organisaties en initiatieven die als standhouder willen deelnemen aan de Zwolle Doemarkt, kunnen zich aanmelden via www.zwolledoet.nl/aanmelden-zwolle-doe-markt. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden, voor hen is de entree gratis.

 

Aanmelden Zwolle Doemarkt

Organisatie

De markt wordt georganiseerd door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! op initiatief van de gemeente Zwolle. Het doel is om Zwollenaren in aanraking te laten komen met diverse manieren en projecten om (meer) te participeren in de samenleving. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! heeft ervaring op het gebied van participatieprojecten en het organiseren van evenementen, zoals Beursvloer Zwolle.

 

zwolle_doemarkt_500

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren