Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Popronde festival vanavond in Zwolle: Rondé, CUDA en PAUW

Vanavond vanaf 20.00 uur spelen tijdens Popronde in diverse café’s in Zwolle 22 opkomende Nederlandse bands en artiesten waaronder Rondé, CUDA en PAUW.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden door het hele land. Het is de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden 120 bands uit de circa 1100 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

De Popronde is gratis toegankelijk.

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Bells of Youth, Roosbeef, Kensington en Lucky Fonz III.

 

Programma

Gerelateerde artikelen

Back to top button