EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politiek wil in gesprek met wijkverenigingen over gevolgen Lelystad Airport voor Zwolle

Zwolle – De aanpassingen van de vliegroutes van en naar Lelystad hebben grote gevolgen voor Zwolle. Dit blijkt uit de gewijzigde milieueffectrapportage over Lelystad Airport. Hoewel er sprake is van een aantal verbeteringen komen hier minstens zoveel nieuwe zorgen voor terug. De PvdA Zwolle wil daarom – samen met GroenLinks, ChristenUnie en D66 – een zogenaamde informatieronde organiseren met de verschillende wijkverenigingen en belangengroepen om de zorgen over de verregaande gevolgen te bespreken.

Gesprek met de stad

Begin dit jaar heeft de voltallige gemeenteraad aan het college gevraagd alles te doen wat mogelijk is om laagvliegen boven Zwols grondgebied te voorkomen. De inzet van het college die hierop volgde – samen met andere gemeenten en de provincie – lijkt voor Overijssel tot enkele verbeteringen te hebben geleid, maar voor Zwolle voornamelijk tot verdere nadelen en zorgen. Zo komen er veel meer vliegtuigen over en langs Zwolle, zetten de vliegtuigen die hun glijvlucht maken bij Zwolle hun motoren weer vol aan en worden behalve Stadshagen, Aa-landen en Berkum waarschijnlijk ook de wijken Diezerpoort en Wipstrik geraakt. PvdA-raadslid Mart oude Egbrink: ‘’de inwoners van Zwolle zijn net als wij enorm geschrokken van de verregaande gevolgen. Het is daarom niet meer dan logisch om met elkaar het gesprek te voeren over wat de consequenties zijn en hoe we hier met z’n allen mee om moeten gaan’’.

Op 28 mei beslist de Zwolse gemeenteraad over de wens van de PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 om dit gesprek met de inwoners te voeren. Als de gemeenteraad akkoord gaat kan de informatieronde daarna georganiseerd worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button