112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie bedankt getuigen steekincident supermarkt

Zwolle – De politie heeft dinsdagavond 17 februari een bijeenkomst georganiseerd voor burgers die op verschillende manieren de politie hebben geholpen na het dodelijke steekincident. Het steekincident vond plaats op 2 december 2014 in een supermarkt aan de Dobbe. Deze burgers hebben meegewerkt aan het onderzoek, hulp geboden aan de twee slachtoffers en de verdachte overmeesterd nog voordat de politie ter plaatse was.
Vanwege de enorme impact en het grote aantal getuigen heeft de politie besloten om deze bijeenkomst te organiseren. De avond was niet alleen bedoeld om waardering uit te spreken, maar ook om samen stil te staan bij de ernstige gebeurtenis. Aan het begin van de bijeenkomst werd een minuut stilte gehouden voor het dodelijke slachtoffer, een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte. Zijn familie en een 57-jarige Zwollenaar die tijdens het steekincident gewond raakte waren ook aanwezig.

Zorg en aandacht

Districtschef Arjan Mengerink roemde de burgers dat zij belangeloos en met gevaar voor eigen leven hebben gehandeld en daarmee medeburgers hielpen. Iedereen die hier vanavond is heeft een rol gespeeld tijdens of na deze ernstige gebeurtenis. Er was zorg en aandacht voor de slachtoffers en elkaar. Ik ben trots op de saamhorigheid en daadkracht die jullie hebben laten zien! De genodigden kregen allemaal een blijk van waardering. Na afloop werd er nagepraat door de betrokken burgers, politiemensen en medewerkers van Slachtofferhulp Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button