Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle wint oefenduel bij VFL Bochum

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagmiddag een oefenduel gespeeld in Duitsland. Op bezoek bij VFL Bochum, dat uitkomt in de Bundesliga, lieten de Blauwvingers een goede generale repetitie zien voor de herstart van de competitie. Door goals van Bram van Polen, Samir Lagsir en Lennart Thy werd er met 1-3 gewonnen.

Moeizaam begin

PEC Zwolle leek een hele zware dobber te krijgen aan de Bundesliga-club. Simon Zoller kreeg in de openingsfase een enorme kans nadat Tarsis Bonga twee man van zich afschudde. De spits schoot echter voor open doel over. De openingstreffer viel alsnog toen Gerrit Holtmann de bal voor het intikken kreeg. De Zwollenaren leken even te moeten wennen aan het fysieke spel van de Duitse gastheer. Toch kwam PEC Zwolle terug in de wedstrijd. Na twee pogingen van Chardi Landu kreeg Zwolle een strafschop nadat Jordy Tutuarima onderuit werd gewerkt. Dat gebeurde na een splijtende dieptepass van Thomas Beelen. Bram van Polen scoorde vanaf de stip de gelijkmaker: 1-1.

Touwtjes stevig in handen

Davy van den Berg schoot een kwartier later op de paal, maar de 1-2 viel alsnog toen drie minuten later Haris Medunjanin Samir Lagsir de kans gaf om uit te halen. Vanaf rand strafschopgebied maakte Lagsir het prachtig af. Ook na rust deed PEC Zwolle niet onder voor Bochum. Lennart Thy noteerde al snel een goede kans, maar scoorde niet. Even later kon de Duitse spits alsnog zijn vuist ballen toen hij de 1-3 maakte. Melayro Bogarde (van richting veranderd schot) en Thomas van den Belt (vrije trap) zorgden daarna nog bijna voor de vierde treffer van de Blauwvingers. Bochum raakte aan de andere kant uit een vrije trap nog een keer de lat, maar Mike Hautpmeijer had verder niets te vrezen.

VFL Bochum  – PEC Zwolle: 1-3 (1-2)

Opstelling VFL Bochum: Johansson, Soares, Osterhage, Zoller, Förster, Oermann, Holtmann, Ordets, Janko, Bonga en Hofmann.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Schendelaar, Van Polen, Görlich, Medunjanin, D. Van den Berg, Kersten, Tutuarima, Lagsir, Zitman, Beelen en Landu.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Van Hintum, Van den Belt, Kastaneer, Thy, Mrkonjic, Taha, Chirino, Bogarde, Kaparos en R. Van den Berg.

8′ Holtmann 0-1

20′ Van Polen pen. 1-1

38′ Lagsir 1-2