SportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle fietst mee in Ride to Brasil

FCZ logo schaduw fc

Het zal je niet zijn ontgaan, het WK Voetbal in Brazilië is donderdag van start gegaan. Echter voor de openingswedstrijd klonk op het Rodetorenplein in Zwolle donderdagmiddag al het startschot voor de ‘Ride to Brasil’. In 72 uur wordt hier virtueel de afstand van Zwolle naar Brazilië afgelegd op de fiets. Dit betekent dat er maar liefst 10.500 kilometer moet worden weggetrapt.

Al deze kilometers leveren geld op voor de Stichting Bike-4Life, die hiermee de strijd tegen kanker ondersteunt. De opbrengst van Ride tot Brasil gaat naar speciaal wetenschappelijk onderzoek van Dr. René Barnards, die verbonden is aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dit onderzoek gaat uit van een doelgerichte behandeling, afgestemd op het unieke DNA van iedere patiënt en wordt gezien als de doorbraak op het gebied van kankerbestrijding.

PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, ondersteunt de actie van Bike-4Life. Zo hebben onder meer Bram van Polen, Joost Broerse en Ron Jans middels motiverende filmpjes mensen opgeroepen om mee te fietsen. De spelers en staf genieten op dit moment nog van hun welverdiende vakantie. Daarom hebben andere collega’s binnen PEC Zwolle vandaag de honneurs waargenomen en gezamenlijk ruim 400 kilometer afgelegd. Twee groepen van zeven fietsers hebben ieder een uur lang op de pedalen getrapt.

Zondagmiddag om 15.00 uur worden de laatste kilometers afgelegd. Neem gerust een kijkje op het Rodetorenplein om de fietsers aan te moedigen. Dj’s zorgen voor de muzikale omlijsting en op een groot scherm kan de wedstrijd Nederland tegen Spanje worden bekeken. We fietsen immers niet voor niets naar Brazilië. Voor meer informatie ga je naar www.ridetobrasil.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button