Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Drijvende steiger als voetpad Harm Smeengekade

2013-zwolle-logo

Aan de Harm Smeengekade wordt in de stadsgracht een drijvende steiger aangelegd. De steiger wordt hiermee onderdeel van een wandelroute in de binnenstad. Daarnaast kan de steiger gebruikt worden als aanlegplaats voor kleine bootjes.

De steiger maakt onderdeel uit van reconstructie van de Pannekoekendijk en de Harm Smeengekade. Doordat hier vrijliggende busbanen worden aangelegd, is onvoldoende ruimte voor een voetpad aan de waterzijde. Met de aanleg van de steiger wordt dit opgelost en tegelijkertijd ontstaat er een aantrekkelijke recreatieve functie in de stad.

De steiger wordt drie meter breed, op deze manier kunnen mensen elkaar goed passeren. Bovendien geeft deze breedte stabiliteit en voldoende drijfvermogen. De steiger beweegt met de waterstanden mee. Aan de zuidzijde is de toegang met een hellingbaan voorzien, aan de noordzijde met een combinatie van trap en hellingbaan.

De steiger wordt niet strak tegen de kademuur aangelegd. Tussen de kade en de steiger komt een hekwerk op een zodanige manier vormgegeven dat mensen er niet tussendoor kunnen vallen. Voordat de steiger aangelegd kan worden is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Daarna volgt de aanbesteding. Naar verwachting wordt de steiger tussen maart en november 2015 aangelegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button