Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Patty Wolthof beoogd lijsttrekker PvdA Zwolle

Zwolle – Het bestuur van de PvdA-afdeling Zwolle draagt Patty Wolthof (41) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter is door de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie op de eerste plek van de conceptkandidatenlijst geplaatst.

Patty Wolthof: “Ik vind het een ontzettende eer dat ik ben voorgedragen als aanvoerder van deze prachtige, steengoede lijst. Samen met hen ga ik strijdbaar de campagne in. Want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen. Mensen vinden amper nog een betaalbaar huis, pandjesbazen kopen buurten op. Het grote geld wint te vaak. Dat gaan we veranderen. Samen met iedereen die ook voelt dat het eerlijker en socialer kan. Kiezen we voor onze inwoners, de onderwijzer voor de klas van onze kinderen, en de verpleegkundige die voor oma zorgt? Of voor de huisjesmelkers, dure villa’s en penthouses en de beleggers?”

In Patty ziet de commissie een PvdA’er die van de straat is én van de raad. Een aansprekend boegbeeld met een stevige sociaaldemocratische visie op de belangrijke vraagstukken van Zwolle. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in de Zwolse politiek en is in staat om brede allianties te smeden, binnen en buiten de partij. Patty is ook de beoogd fractievoorzitter.

Talent en ambitie

PvdA-afdelingsvoorzitter Anneke Speelman is blij met de conceptlijst. “Het is een lijst met veel nieuwe jonge getalenteerde kandidaten. Kandidaten met een groot sociaaldemocratisch hart, met ambities om de stad en ommelanden en de mensen die er wonen beter te maken. Kandidaten die strijden voor bestaanszekerheid, rechtvaardigheid en solidariteit.”

Op nummer 2 staat Mart oude Egbrink (33), raadslid sinds 2018. Luna Koops (23) is op nummer 3 de eerste nieuwkomer, met de nodige ervaring binnen de Jonge Socialisten. Selma Hoekstra (55) staat als zittend raadslid op plek 4. Op de vijfde plek staat nieuwkomer Niels van der Schaaf (23). Op plek 6 vinden we huidig burgerraadslid Hettie van Aalderen (52). Roberto Kist (25) is nu burgerraadslid en hij bezet plek 7. Evita Keulen
(32) is de volgende nieuwkomer op plek 8. Lijstduwer is Jan Slijkhuis, die na drie termijnen in de raad plaatsmaakt voor nieuw talent.

Op 3 november zal de ledenvergadering van de PvdA Zwolle zich uitspreken over de lijst waarmee de partij de verkiezingen in zal gaan op 16 maart. Op 27 oktober krijgen de leden het conceptverkiezingsprogramma voorgelegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button