KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Patiënten tot tranen toe geroerd tijdens optreden Britten Strijkorkest in Isala.

Zwolle – Zaterdag 11 februari spendeerde het Britten Jeugd Strijkorkest belangeloos een middag in de Isala Klinieken in Zwolle. En wel om daar voor patiënten op te treden. Met een viertal strijkkwartetten gingen de orkestleden langs de verschillende zalen om patiënten op te vrolijken. Daarna was er een concert met muziek van o.a. Chindlers list en de Czardas van Monti in de centrale hal.

Met hun klassieke muziek wisten de jonge Britteners de patiënten tot tranen toe te roeren. Het Britten speelde in 2019 voor het eerst in het Isala. “Wij weten uit eigen ervaring hoe klassieke muziek de ziel kan raken en helemaal voor patiënten die het moeilijk hebben, is dit een moment waarop ze alles even kunnen vergeten” ligt Loes Visser, dirigent van Het Britten Jeugdorkest, toe.

“Het was geweldig dat het orkest op deze manier de patiënten even verlichting kon geven en ze met hun muziek kon ondersteunen.”

Op 16 april speelt Het Britten Strijkorkest in Theater de Spiegel met befaamde violisten Dana Zemtsov en Maria Milstein waarin o.a. Mozart op het programma staat. Kaarten voor dit concert zijn te koop via Zwolse Theaters: https://zwolsetheaters.nl/programma/britten-speelt-mozart

Over het Britten

Stichting Britten voor Jong Muziektalent is opgericht in 2007 door dirigent en artistiek leider Loes Visser en biedt jonge strijkers de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Met drie strijkorkesten, waaronder het Britten Strijkorkest, het jaarlijkse Britten Concours en de Britten Academie is het een podium voor talentontwikkeling in de muziek. De standplaats is Zwolle, maar deelnemers aan het Britten Concours komen uit alle windestreken van Nederland. De orkestleden komen vooral uit Oost Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button