Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Pathé Zwolle weer geopend: “Qua filmaanbod een topjaar”

'We doen niet aan toegangstesten'.

Zwolle – Even een filmpje pakken, het kan weer. Sinds zaterdag is de bioscoop weer geopend, net zoals de restaurants en musea die sinds dit weekend ook weer volledig open mogen. Wel met inachtneming van de anderhalve meter.

Dennis Tulleken, manager bij Pathé Zwolle: “We hebben heel lang uitgekeken naar de opening. Onze bezoekers ook. Het is een heel mooi moment, na een half jaar dicht te zijn geweest, weer open te mogen.” Bij de ingang van de bioscoop stonden zaterdagochtend al de eerste mensen om de nieuwste films op het grote doek te zien. “De regels zijn niet anders dan vorig jaar. Je moet vooraf je kaartje reserveren of aanschaffen. Daarna kan je naar de bioscoop komen. Dan is het belangrijk dat we de anderhalve meter afstand bewaren,” legt de manager uit.

Filmaanbod

Veel films zijn door de lockdown uitgesteld. Zo zijn er films uit december die momenteel voor het eerst in de bioscoop draaien. “We starten met een mooi aanbod. Een aantal films die in december uit zouden komen zoals Bon Bini: Judeska in da House, De slag om de Schelde en Zwaar verliefd 2. Het wordt echt dringen, want het wordt qua filmaanbod een topjaar. Er zijn heel veel films die uitgesteld zijn, die nu graag op het grote doek willen,” vertelt Tulleken enthousiast.

Pathé doet niet aan toegangstesten

Theaters, musea en restaurants mogen, als er voldoende ruimte is, maximaal vijftig personen binnen ontvangen. Mochten zij meer bezoekers willen toelaten, kan dit via toegangstesten. Toegangstesten betekent een negatieve coronatest meenemen naar locatie om toegang te krijgen. Op die manier mogen de ruimtes zoveel mogelijk bezoekers ontvangen, maar het is aan de organisaties zelf of zij dit willen.

Pathé Zwolle heeft ervoor gekozen om dit niet te doen. “We willen het bioscoopuitje aanbieden als een toegankelijk, laagdrempelig uitje. Daarom hebben we gezegd dat we niet aan toegangstesten doen.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button