EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pand Hofleverancier Leeuwbouw officieel geopend

Eén van oudste ondernemingen van Zwolle en zelfs Overijssel

Zwolle – De Leeuwbouwgroep in Zwolle heeft een nieuw pand aan de Russenweg in Zwolle. Donderdagmiddag werd het nieuwe onderkomen officieel geopend door burgemeester Peter Snijders. Een eervol bezoek voor één van de oudste ondernemingen van Zwolle en zelfs Overijssel.

In 1895 werd het predicaat hofleverancier verleend wat het bedrijf  tot op de dag van vandaag nog steeds mag voeren. Gedurende de 19e eeuw groeit O. de Leeuw, het moederbedrijf, door tot ‘de’ handelsonderneming in ijzerwaren in heel noordoost Nederland en worden de activiteiten uitgebreid naar ijzer, landbouwwerktuigen en huishoudelijke apparaten en transformeert de oorspronkelijke detailhandel zich naar groothandel.

De ontwikkelingen gaan door en midden vorige eeuw verzelfstandigen diverse specialisme zich en wordt de O. de Leeuw de paraplu waar verschillende bedrijven op het gebied van bouw en industrie doorgroeien. In 1977 is Leeuwbouw één van de bedrijven die hieruit ontstaat. Leeuwbouw met praktische concepten die maximaal rendement opleveren en adviezen waar jarenlange ervaring uit spreekt.

Open dag

Op vrijdag 17 september opent het bedrijf haar deuren voor afnemers tijdens een open dag. Genodigden kunnen dan de nieuwe showroom, het verbouwde magazijn en de verbeteringen in de logistiek zien. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om demonstraties van gastleveranciers bij te wonen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button