112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Overval bloemenwinkel Assendorp; dader voortvluchtig

Zwolle – De politie is woensdag rond het middaguur uitgerukt voor een melding van een overal bij bloemenwinkel Winand Hazelaar aan de Assendorperstraat.

Er zijn meerdere politie auto’s en motoren aanwezig om de voortvluchtige dader te zoeken. Ook de forensische opsporingsdienst is ter plaatse. Op dit moment wordt een buurtonderzoek uitgevoerd in de Eigenhaardstraat in Assendorp. Ook zijn meerdere winkeliers benaderd met de vraag of er camerabeelden beschikbaar zijn.

De dader van de overval is een blanke man tussen de 25-40 jaar. De man heeft een smal gezicht en blond haar. Verder draagt hij een vaal trainingspak. Hij is te voet gevlucht.

De politie benadrukt de man niet te benaderen maar direct 112 te bellen. Tips kunnen ook doorgebeld worden op 0800-0011.

tekst gaat verder onder de foto

Er is sprake geweest van bedreiging en er is buit gemaak. Anneke Bijstra, officier van dienst van de politie, kan echter op dit moment nog niets melden over de aard van de bedreiging en de omvang van de buit.

Nog niet zo lang geleden werd de winkelstraat in Assendorp ook al getroffen door een overval. Dit gebeurde op 21 februari 2019 toen de Op=Op voordeelwinkel werd overvallen door 2 jonge mannen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button