KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Optreden Suzan & Freek verplaatst van Hedon naar Theater De Spiegel

Zwolle – Op woensdag 1 en donderdag 2 december komt het populaire duo Suzan & Freek naar Zwolle voor twee uitverkochte optredens. Onder de huidige Corona maatregelen is het niet mogelijk om optredens te organiseren waarbij het publiek staat, daarom heeft Hedon ervoor gekozen om het optreden te verplaatsen naar Zwolse Theaters. Onder deze voorwaarden kan het optreden op de oorspronkelijke datum doorgang vinden en blijven de tickets geldig.

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie een hobby. Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger ‘Blauwe Dag’ wordt eveneens een enorme hit en is in zowel Nederland als België goed voor een top 5-notering.

In september 2019 verschijnt ‘Gedeeld Door Ons’, het debuutalbum van Suzan & Freek, dat in februari 2020 wordt bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig. Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40.

Gerelateerde artikelen

Back to top button