KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Nederlandse Kampioenschappen Karate in Landstede Sportcentrum

Zwolle – Op 27 en 28 november 2021 organiseert de Karate-do Bond Nederland (KBN) de Nederlandse Kampioenschappen (NK) Karate in Zwolle. Het NK Karate is een jaarlijks terugkerend evenement, wat vorig jaar helaas niet heeft plaatsgevonden in verband met de coronamaatregelen. Dit jaar staan honderden karateka’s uit heel Nederland te springen om mee te mogen doen aan het NK. In verband met corona dit jaar zonder publiek.

Nadat de KBN enkele jaren de lokale organisatie van het karate evenement “The Open Peppercup” heeft ondersteund, wordt dit jaar voor het eerst het NK Karate in het Landstede Sportcentrum georganiseerd. Eventmanager Ronald Meijer: “Het Landstede Sportcentrum is een prachtige locatie voor dit NK. Zodra je binnenkomt word je aandacht gezogen naar het Center Court, waar de karate wedstrijden zullen plaatsvinden.”

Verschillende klassen

Bij het NK Karate worden wedstrijden georganiseerd in ‘kata’, het schijngevecht, en ‘kumite’, een gevecht van twee karateka’s tegen elkaar. Ook worden er bij dit NK wedstrijden georganiseerd voor het Para Karate, karate voor mensen met een beperking. Karateka’s die in een rolstoel zitten, een fysieke of een mentale beperking hebben, kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Dit NK Karate wordt georganiseerd voor karateka’s van 5 jaar t/m de veteranen (35 jaar en ouder).

Op zaterdag vinden alle kata wedstrijden plaats, en de kumite wedstrijden voor karateka’s vanaf 18 jaar. Op zondag zijn de kumite wedstrijden voor de jeugd tot 18 jaar. Meer informatie over het programma is te vinden op de KBN website: https://www.kbn.nl/event/nk-2021.

Tweede NK dit jaar

Voor het Landstede Sportcentrum is dit het tweede NK dat hier dit jaar wordt georganiseerd. In oktober vond namelijk al het NK Tafeltennis plaats. ‘Het NK Tafeltennis wordt al heel wat jaren bij ons georganiseerd en zal ook de komende twee jaar zeker hier plaatsvinden’, aldus Hans Roman, operationeel manager van het Landstede Sportcentrum. ‘Afgelopen jaren vonden ook het NK Cheerleading, NK Kendo ( een Japanse gevechtsport) en verschillende bekerfinales volleybal en basketbal bij ons plaats. Dat hier nu ook het NK Karate bij komt, vinden we geweldig. Toch zeker ook omdat we met de Open Peppercup al veel ervaring hebben opgedaan met deze sport.’

Het Landstede Sportcentrum maakt onderdeel uit van Landstede Groep. Studenten van Landstede MBO en het CSE krijgen hier hun sportlessen. Het Theater van de Sport, zoals het ook wordt genoemd, is verder de thuisbasis van Landstede Hammers Basketbal en Djopzz Regio Zwolle Volleybal, beiden spelend in de eredivisie. Ook VC Zwolle, Landstede ZAC Basketbal, SVI Zaalvoetbal, iFC Zwolle en tal van andere verenigingen maken gebruik van de faciliteiten van deze sportlocatie aan de Zwolse Sportboulevard.

KBN website

Gerelateerde artikelen

Back to top button