MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opmerkelijk – Jongen koopt bloem voor élk meisje op school

De Amerikaanse Hayden Godfrey (17) maakte donderdag indruk met een bijzondere actie. Hij deelde maar liefst 900 anjers uit: één voor ieder meisje op zijn school.

Of hij nu een ware romanticus is of gewoon niet kon kiezen, bijzonder is de actie van de tiener uit Smithfield, Utah zeker. Van zijn eigen geld, waarvoor hij anderhalf jaar spaarde, kocht hij online honderden anjers en deelde die met hulp van een paar vrijwilligers uit aan alle vrouwelijke scholieren, de stunt kostte Hayden ruim 450 dollar (400 euro).

Vanaf zijn veertiende

Hayden werkte als kok bij McDonald’s, ging borden wassen in een Mexicaans restaurant en was de jongste 10 maanden inpakker in een lokale supermarkt.

Als vanaf zijn veertiende stuurt Hayden met Valentijn bloemen naar tientallen vriendinnen. Zijn project bleef groeien tot hij besloot dat hij met deze Valentijn “zo veel mogelijk mensen gelukkig wilde maken”.

Liefje

Hij plaatste foto’s van zijn actie op Facebook, die massaal gedeeld werden. “Het was het helemaal waard”, schrijft hij. “Ik denk dat er niets beters is dan alle meisjes in je leven een bloem zien vasthouden, terwijl ze door de gangen lopen.”

De Amerikaan had overigens niet de bedoeling om een geheime liefde te verrassen: hij heeft sinds een half jaar een vriendin, waar hij erg gelukkig mee is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button