BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oplevering infrastructuur en bruggen Hessenpoort

Zwolle – Op woensdag 19 december 2018 was het feest op Hessenpoort. Na maanden van voorbereiding en hard werken werd het eerste deel van de nieuwe wegen, fietspaden, een brug en een fietsbrug opgeleverd. Als aftrap opende wethouder René de Heer symbolisch de nieuwe fietsbrug, vlakbij het nieuwe pand van Wehkamp, op Hessenpoort.

Beter bereikbaar

Door de gemeenteraad werd begin 2018 het besluit genomen dat er op Hessenpoort, naast de al geplande wegen en een brug, ook een fietsbrug en een aantal fietspaden moest komen. De bruggen zijn inmiddels aangelegd door Salverda Bouw. Tevens is Hoornstra-Ophof Infra BV bezig met de afrondende werkzaamheden voor de nieuwe wegen en een deel van de nieuwe fietspaden. Na oplevering van de werkzaamheden is Hessenpoort beter bereikbaar voor auto- en fietsverkeer.

Toekomstgericht

René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle, is trots op de partijen die dit mogelijk hebben gemaakt. ‘Wie aan Hessenpoort denkt, denkt aan een hoge dynamiek, toekomstgericht en veel bedrijvigheid. Overal wordt gebouwd en overal is activiteit. Dan weet je ook dat hier de komende periode steeds meer mensen gaan werken. Steeds meer mensen die de keuze hebben of ze dat in de auto, op de fiets, of met het openbaarvervoer gaan doen. En als je die keuze wilt stimuleren, dan moet je ook zorgen dat de infrastructuur op orde is. Daarom ben ik zo trots dat we hier, binnen een jaar, de infrastructuur en een project hebben kunnen afronden waar je normaliter heel erg lang over doet. Dat betekent dat we het nieuwe jaar kunnen starten met een up-to-date infrastructuur.’

Samen met werkgevers

Goede infrastructuur betekent ook dat werkgevers het fietsen actief stimuleren via bijvoorbeeld goede regelingen voor medewerkers. Om hier een impuls aan de te geven ontwikkelen ondernemersvereniging Hessenpoort, het werkgeversprogramma slim en duurzaam en de Provincie Overijssel het plan Fiets for Future. De eerste stap is de inzet van 15 probeer-e-bikes. Via www.fietsenwerkt.nl/hessenpoort kan een medewerker, die werkzaam is op Hessenpoort, zich aanmelden om een week lang gratis een Cortina e-bike te testen.

Toplocatie

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 en de goede infrastructuur, uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button