Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Opening eerste Nederlandse Kinderwenshuis in Zwolle

Zwolle –  Het eerste Kinderwenshuis van Nederland is woensdag officieel geopend door wethouder Michiel van Willigen. Mensen die moeilijk of geen kinderen kunnen krijgen konden tot op heden nergens terecht om van gedachte te wisselen over hun gevoelens met niet-medici. Het Kinderwenshuis gaat hier verandering in brengen door twee keer maand spreekuur te houden in Wijkcentrum Holtenbroek.

Het concept Kinderwenshuizen is overgewaaid vanuit België naar Nederland. Een kinderwenshuis is een veilige plaats buiten de ziekenhuismuren waar professioneel geschoolde hulpverleners de ouders met een kinderwens emotioneel en psycho-sociaal ondersteunen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Kinderwenshuis welkom in Zwolle

“Mensen kunnen worstelen met vragen rond hun kinderwens. Graag wil je dan kunnen praten met professionele hulpverleners die je een wegwijzer bieden, advies en handvatten aanreiken om met de emoties en gevoelens te leren omgaan,” zegt wethouder Michiel van Willigen. “Het kinderwenshuis organiseert dit. Het is mooi dat zij gekozen hebben voor Zwolle. Ik heet ze dan ook van harte welkom in onze stad.”

Karin Otte, teamleider van Sociaal Wijkteam Zwolle voegt er aan toe: “Het gaat om verborgen verdriet, dat heel ingrijpend kan zijn. Het is prachtig dat er nu een plek is waar het zichtbaar mag zijn.”

Samen het taboe rond ongewilde kinderloosheid doorbreken

“Ongewild kinderloos zijn kan aanvoelen als het verliezen van je geliefde. Het is een onzichtbaar rouwproces. Er is een grote behoefte aan een laagdrempelige plaats om veilige zorg te kunnen bieden buiten de ziekenhuismuren,” zegt Shanti van Genechte, één van de oprichters van Kinderwens Expertisenetwerk.

“Wij willen het Kinderwenshuis graag inbedden in de vaste overheidsstructuur van Zwolle. We zijn dankbaar dat  Zwolle dit project wilde ondersteunen. Samen doorbreken we het taboe en zorgen we ervoor dat ouders met een kinderwens niet geïsoleerd raken.”

Shanti Van Genechte en wethouder Michiel van Willigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button