Nieuws uit ZwolleSassendonk 2019

Sassendonkse optochtcommissie benoemd tot ‘Primus Inter Pares’

Zwolle – Zaterdag tijdens de Grote Avond van Carnavalsvereniging d’Oelewappers is de Sassendonkse optochtcommissie benoemd tot ‘Primus Inter Pares’. Een onderscheiding die uitgereikt wordt aan een persoon, of groep die veel voor het Sassendonkse Carnaval heeft betekend. Voorzitter Marc Hüsen is al ruim zeven jaar de drijvende kracht achter de Sassendonkse optochtcommissie. Onder zijn bezielende leiding is de Sassendonkse Carnavalsoptocht al jaren een trekpleister voor menig Zwollenaar. Primus Inter Pares staat voor ‘de eerste onder zijn gelijken’. Een mooie titel voor de Sassendonkse optochtcommissie, die met hun inzet weer een goed georganiseerde optocht hebben weten neer te zetten.

Oud Prins Feike 1e is tijdens deze avond opgenomen in het Grootvorstendom. Hij mag zich vanaf nu Vorst Feike noemen. Gert Elhorst en Renate Elhorst ontvingen een gouden uiltje voor het 11 jarig Hoflidmaatschap. Anja Westerhof, die 33 jaar geleden begon als dansmarieke, en zich al jaren inzet voor verscheidene commissies ontving het speldje voor dit mooie jubileum.

Deze Grote Avond werd samen met menig Sassendonker, die de drukte van de stad wilde vermijden feestelijk gevierd. Een als vanouds gezellig feest ,met de muziek van DJ Hanno, voor iedere carnavalsvierder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button