Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleStadshagenUit uw buurtVoorpagina

Opening buurttuin Hof van Breecamp op nieuwe locatie

Foto's © Henrico van der Dussen

Zwolle -De buurttuin Hof van Breecamp heeft een nieuwe plek aan de Jac. P. Thijsselaan in de wijk Breecamp in Stadshagen. Dit nadat de oorspronkelijke plek van de tuin ontruimd moest worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Vrijdagavond werd de nieuwe tuin officieel geopend door wethouder René de Heer.

De buurttuin Hof van Breecamp wordt volledig gerund door bewoners. De nieuwe tuin is dan ook een plek voor de bewoners om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te doen. Naast een paar privé moestuintjes staat de tuin vol met fruitbomen en fruitstruiken waaronder bessen, appels, peren en vijgen. En in die omgeving kunnen workshops, proeverijen, kleine concerten en andere activiteiten worden georganiseerd. Eén van die grote evenementen is de jaarlijkse streekmarkt Breecamp Bruist.

Vrijdagavond werd ook de nieuwe zwerfboekenkast geopend. Kinderboekenschrijfster Willeke Brouwer mocht de honneurs waarnemen. Ook werd de oprichting van de eerste voedsel coöperatie in Zwolle gevierd. Bij deze coöperatie doet een groep mensen de boodschappen bij boeren en kleine ondernemers in de omgeving. “Lokaal, vers en een eerlijke prijs voor de boer en voor ons.”, zo stellen de leden.

Iedereen is van harte welkom om de nieuwe buurttuin te komen bewonderen.

Diana van der Stouw is initiatiefnemer van de buurttuin Hof van Breecamp

Back to top button