Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Open dag Het Groene Lyceum en Groene vmbo Zwolle

Zwolle – Kennis maken, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag vmbo-groen en het Groene Lyceum van Zone.college Zwolle op donderdag 30 januari a.s.. Met presentaties van leerlingen, kennismaking met vakken, groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken laten leerlingen en docenten zien wat het groene voortgezet onderwijs inhoudt.

Bij Zone.college Zwolle kunnen leerlingen kiezen voor twee smaakjes vo: het Groene Lyceum en het Groene vmbo. In beide onderwijstrajecten staat het leren in een groene omgeving centraal en wordt gewerkt met relatief kleine klassen met herkenbare lessen. Respect voor elkaar en de groene schoolomgeving staat hoog op de agenda.

Voor leerlingen met havo-advies

Het Groene Lyceum is de groene route naar het hbo en dé plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In dit zesjarige traject gaan theorie en praktijk hand in hand en hebben de leerlingen na afloop een volwaardig vmbo-diploma en een mbo-diploma op niveau 4. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor duurzaamheid en de groene omgeving. Vanaf het eerste leerjaar krijgen de leerlingen vakken op havo/vwo-niveau. Daarnaast ligt de nadruk op beroepsgerichte onderwerpen en vakken. Het Groene Lyceum is een traject wat inmiddels landelijk al 12,5 jaar bestaat en bij Zone.college inmiddels ruim 6 jaar succesvol wordt aangeboden.

Doorstromen naar al het mbo

Leerlingen die kiezen voor het vmbo-groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Ook bij het vmbo-groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat namelijk beter door doen. Leerlingen volgen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek. Uiteraard krijgen ze ook de groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan de leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo.

Het Groene Lyceum en het vmbo-groen organiseren hun Open dag op donderdag 30 januari 2020. Tussen 15.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met het onderwijs, de locatie en docenten.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren