Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Komt er een verbod op recreatief lachgas in Zwolle?

Zwolle – Lachgas, de één vindt het ‘lachen’, de ander een uiterst kwalijke ‘drug’.  Er is dan ook veel te doen om het recreatief gebruik in de horeca, op straat en bij evenementen. Wat betreft het CDA Zwolle moet er een verbod komen op het gebruik in navolging van Arnhem. Het stadsbestuur is inmiddels bezig met een voorste;: ‘hoe om te gaan met de partydrug’.

Uit onderzoek blijkt dat in drie horecagelegenheden in Zwolle lachgas wordt verkocht. Niet verboden volgens de gemeentelijke regels op dit moment.  Dit is anders bij evenementen op afgesloten terreinen. Daar legt Zwolle,  via de vergunning, een verbod op voor de verkoop en gebruik van lachgas.

Of Zwolle verder gaat dan alleen een verbod tijdens deze evenementen, kan nu nog niet gezegd worden. De gemeente laat zich eerst informeren over lachgasgebruik door politie, jongerenwerk en Tactus verslavingszorg. “We denken dat maatregelen om verkoop en gebruik te beperken alleen effectief zijn in combinatie met preventie en voorlichting over de risico’s”, zo laat burgemeester Peter Snijders al wel weten.

In het voorjaar komt het stadsbestuur met een voorstel. Dat lachgas onder de Opiumwet gaat vallen wordt hierin meegenomen.

Audio: RTV Focus Zwolle deed in het najaar een rondje door de stad om de meningen van Zwollenaren te polsen over lachgasgebruik. 

 

 

 

 

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close