Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Open dag bij zorgboerderij De Huppe!

Zwolle – Een boerderijwinkel, een houtwerkplaats, 250 kippen, een kaasmakerij… zomaar wat onderdelen van de zorgboerderij De Huppe! Gisteren was er nog meer te zien dan dat! Kraampjes, met baksels, of bakmixen, eigen gemaakte babykleertjes en nog veel meer. Het was er een feestelijke bedoening in verband met de landelijke ‘Open dag op de zorgboerderij’!

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Rondleiding door Yvano

Een van de deelnemers, die ook woont op de boerderij is Yvano. Yvano leidt mij rond op de boerderij. Hij laat zien welke mogelijkheden er allemaal zijn voor alle deelnemers. Er is een houtwerkplaats waar deelnemers onder begeleiding kinderkamers timmeren. Hij leidt mij door de kaasmakerij en de plek waar de kazen liggen te rijpen. Hij vertelt over de 250 kippen en wat er gebeurt met de eieren en hoe de deelnemers daarin hun taken hebben. Hij laat mij ook de chill plekken zien, waar ze koffie drinken, waar er onderwijs plaats vindt aan een klein groepje jongeren en hoe er structuur geboden wordt door begeleiders aan de deelnemers. Er is genoeg ruimte om de energie kwijt te kunnen. Er is een eigen fitnessruimte en buiten bijvoorbeeld een basketbalveld en een pingpongtafel. En de dieren niet te vergeten. Op dit moment is het nest met kittens favoriet!

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Open dag

Op de open dag kon er door iedere belangstellende een kijkje genomen worden achter de schermen. Naast de gewone bezigheden, waren er enkele kraampjes. Voor de kinderen was er genoeg te zien en te beleven! Een springkussen, een tractorparcours door het hooi en je kon ook je gezicht laten schminken! Binnen, in een soort werk en overlegruimte zijn een aantal kunstwerken van Edwin uitgestald. Hij maakt die bij de dagbesteding van Focus. Hij is even in de war over het feit dat wij van RTV Focus zijn. Maar samen moeten we er om lachen. Hij hoopt zijn kunstwerken wat aan de man te brengen! Heeft u interesse in een van zijn kunstwerken? Dan kunt u contact opnemen met zorgboerderij De Huppe via www.dehuppe.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button