Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ook in ROVA gebied: Koffiepads en theezakjes geen restafval meer

Zwolle – Ben je een echte koffie of theeleut? Dan mag je je koffiepads, theezakjes en koffiefilters vanaf vandaag bij je groente- en tuinafval gooien. Waarschijnlijk deed je dit al maar het is nu ook echt de bedoeling. Dat laat de sectororganisatie Koffie & Thee Nederland weten. De ROVA bevestigt dat dit voor het hele ROVA gebied gaat gelden.


De ROVA werkt in Aalten, Amersfoort, Bunschoten, Dalfsen, Dinkelland, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Oost-Gelre, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Urk, Westerveld, Winterswijk, Woudenberg, Zwartewaterland en Zwolle.


Koffiepads en theezakjes

De fabrikanten hebben de koffiepads en theezakjes zo aangepast dat ze bijna allemaal composteerbaar zijn.

Scheidingswijzer ROVA

Op de scheidingswijzer van de ROVA staat nu nog dat het bij het restafval moet. “We gaan dat aanpassen. We hebben even contact gehad met onze afvalverwerkingsbedrijven en ook zei geven aan dat het allemaal bij het gft kan.”

Het scheiden van koffiepads en theezakjes via het gft-afval levert op jaarbasis zo’n 88 miljoen kilo extra compost op in heel Nederland. Koffiedik en theeblaadjes zijn 100% natuurlijk en doen het daarom goed in de gft-bak.

Groene container

  • Losse thee, theezakjes, koffiefilters, koffiepads (ipv Losse thee, koffiedik)

Restafval container

  • Koffiecups, ook composteerbare (ipv Theezakjes, koffiepads en –cups)
  • Verpakkingen en wegwerpproducten van wat voor materiaal dan ook (ipv Verpakkingen van wat voor materiaal dan ook).

Zo was het

Zo stond het tot nu toe op de website van de ROVA en op de Scheidingswijzer die iedere Zwollenaar de afgelopen weken heeft ontvangen.
Theezakjes horen bij het restafval. Zo stond het tot nu toe op de website van de ROVA en op de Scheidingswijzer die iedere Zwollenaar de afgelopen weken heeft ontvangen.

Koffiepads horen bij het restafval. Zo stond het tot nu toe op de website van de ROVA en op de Scheidingswijzer die iedere Zwollenaar de afgelopen weken heeft ontvangen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button