BouwNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV Kort

Ontwerp plein Florence van Windesheimstudenten wint prijs

Het project Florence Cultural Centre is onderdeel van de internationale prijsvraag Call For Florence

Zwolle – Windesheimstudenten Ruben Sanderman en Alex van Eekelen van de opleiding Bouwkunde hebben met hun afstudeerproject Florence Cultural Centre de Langhuis Talent Award in de wacht gesleept.

Het project Florence Cultural Centre is onderdeel van de internationale prijsvraag Call For Florence. Studenten architectuur en beginnende architecten is gevraagd om een ontwerp te maken voor het plein Largo Pietro Annigoni, gelegen aan de rand van het historisch centrum van Florence. Met hun ontwerp willen Ruben en Alex de interactie tussen studenten, toeristen en inwoners van de stad vergroten én het plein één van de belangrijkste plekken van de stad maken.

Bijzondere draaiing

De uitreiking van de Langhuis Talent Award vond plaats op 12 juli in Kunstcentrum Het Langhuis in Zwolle. Een onafhankelijke vakjury met internationale allure maakte de winnaars bekend. Zij prezen het project van Ruben en Alex om de goede connectie met de stad. Dankzij de bijzondere draaiing in het ontwerp zijn op het plein het culturele centrum, de marktkraampjes en het groen zo op elkaar afgestemd dat de looproute optimaal is voor passanten en perfect past in het stedenbouwkundig plan. Bovendien is de draaiing gericht op de Dom van Florence. Op het groene dak van het culturele centrum heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Stimuleringsprijs

De Langhuis Talent Award is een stimuleringsprijs voor jong beeldend talent. In 2016 is de award in het leven geroepen door Kunstcentrum Het Langhuis in samenwerking met ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Cibap Vakschool voor Verbeelding, Windesheim en Deltion College, om het belang van talentontwikkeling voor de stad Zwolle te onderstrepen. De eindexamenpresentaties van de onderwijsinstellingen bieden de jonge kunstenaars en vormgevers de kans om hun werk aan een groot publiek te presenteren. De talent awards gaan een stap verder. Ze bieden een geldelijke prijs van 500 euro – ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van de meest talentvolle kunstenaars en vormgevers – én de ruimte voor en begeleiding bij een eerste podium voor tentoonstelling na het afronden van hun opleiding.

Dit jaar bestaat de jury uit David Bade (internationaal gerenommeerd Nederlands beeldend kunstenaar), Matthijs van Cruijsen (mede-oprichter van Studio INAMATT, gespecialiseerd in interieur en design) en Rik Lambers (internationaal opererend architect bij MVRDV en alumnus Windesheim).

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button