HardlopenSportVoorpagina

1950 hardlopers door de mooiste gebouwen van Zwolle

1e Urban Trail Run Zwolle

Zwolle – Zondagochtend was het zover. 1950 hardlopers stonden aan de start voor de 1e Urban Trail Run door Zwolle. Na een smakelijk ontbijt op het Rode Torenplein konden de lopers op weg. Tien kilometer moest er worden afgelegd. Op het parcours hadden 19 locaties de deuren geopend om de lopers dwars door hun pand te laten lopen.

Smarties

En zo ging het dus vol verwondering door de megagrote Pathé bioscoop waar de Smarties de lopers het water in de mond deed lopen. Ook bij Hedon was het een geweldig leuke binnenkomer met een band bij de entree. Bij het TAK College moest er een glijbaan worden genomen en er waren heel veel trappen onderweg.

Trapje op .. trapje af

Trapje op trapje af bij de GGD, goed voor de gezondheid zullen we maar zeggen! Een tussenstop bij de peuter leeshoek in de Stadkamer was natuurlijk ook super leuk. Door de coulissen bij Theater Odeon en je ogen uitkijken bij Herman Brood Experience. “O wat leuk!” waren de reacties bij binnenkomst bij Brood. Kunst was ook te bewonderen bij Galerie het Langhuis en in de Grote Kerk. Bij de laatste was het devies wel een tandje lager om de mooie kunstwerken van de ArtEZ studenten te beschermen. Menig hardlopers sloot ook een spontaan huwelijk in de Schepenenzaal van het Stadhuis.

Eind in zicht

Via de Diezerstraat kwam het eind in zicht. Van voor naar achteren door boekhandel Waanders in de Broeren om via het Kloostergangetje op het Broerenkerkplein terecht te komen. Daar nog even een paar trapjes door Brasserie en Modezaak Bij Giel (voormalige Librije) om via de oude stadsmuur, om de hoek door de finish te komen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button