Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontvangst Sinterklaas in volle gang

Vrijwilligers van Handbal SV Zwolle, studenten van Landstede Business Boost, enkele Zwolse ondernemers en Citycentrum Zwolle draaien op dit moment overuren om de Sint en zijn pieten een warm Zwols welkom te bezorgen. Zij staan voortdurend met de Sint in contact over de drie onderdelen van de intocht: de intocht zelf, de optocht en het eindfeest op het Grote Kerkplein. De Sint staat er op dat het een groot kinderfeest wordt! Op 15 november is het zover!

Stoomboot meert aan bij Rodetorenplein

Nieuw is dat de stoomboot van de Sint dit jaar vanaf het Zwartewater het Rodetorenplein nadert. Nu het Rodetorenplein geheel beschikbaar is voor de intocht hebben veel kinderen en hun begeleiders vanaf hier goed zicht op de boot. De Sint vindt het wel jammer dat hij dan niet door de  mooie Thorbeckegracht vaart.  Maar veiliger is het wel. De Sint ziet uit naar een Rodetorenplein vol met kinderen, waar burgemeester Henk-Jan Meijer samen met presentator Rick van Asperen hem zal verwelkomen. De aankomst is gepland om 12.30 uur. De ontvangst is kort maar krachtig, de Sint is namelijk reuze benieuwd naar het feestje dat voor hem en de kinderen georganiseerd wordt op het Grote Kerkplein.

Optocht door binnenstad

Voordat de Sint daar is gaat hij eerst in optocht door de binnenstad zodat hij voor iedereen goed te zien is. De route wijkt niet af van die van 2013. Via de Jufferenwal, waar de optocht wordt opgesteld, en de Kamperstraat wordt de Luttekestraat ingegaan. Dan volgen Grote markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat en Kerkstraat.  Via de Diezerstraat komt de Sint weer terug naar de Grote Markt en gaat via de Korte Ademhalingssteeg naar het Grote Kerkplein.  De Sint wordt daar omstreeks 14.00 uur verwacht.

Eindfeest op Grote Kerkplein

Dan is er voor de Sint, de pieten en alle kinderen een feestje op het Grote Kerkplein, dat begint al om 13.30 uur. Er is een podium met muziek, zang , dans en acrogym. Kindercircus Pavarini vertoont haar kunsten in een eigen stand, PEC Zwolle stelt haar springkussen beschikbaar. Ook staan enkele marktkramen opgesteld waar het nodige lekkers te verkrijgen is. Dit feestje duurt tot 15.30 uur. De Sint vindt de naam eindfeest maar raar: ‘Voor mij is het juist het begin van de Sinterklaasfeest in Zwolle. Ik moet nog zoveel cadeautjes wegbrengen. Ik weet niet of ik wel tot het eind kan blijven!”.

We gaan het zien, zaterdag 15 november in de Zwolse binnenstad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button