Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Onderzoek naar sport, bewegen en leefstijl in gemeente Zwolle

Op 27 oktober is in zestien Overijsselse gemeenten de Jeugdsportmonitor van start gegaan. De Jeugdsportmonitor is een onderzoek naar sport, bewegen en leefstijl onder vier tot achttien jarigen. Ook in de gemeente Zwolle wordt dit onderzoek uitgevoerd. Doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in de sportdeelname, de motieven om (niet) te sporten, het beweegpatroon en de leefstijl van jeugd, zodat gemeenten hun sport- en beweegbeleid goed op de behoefte kunnen afstemmen.
De JSM wordt in samenwerking met ruim 250 scholen (basis- en voortgezet onderwijs) uitgevoerd door Sportservice Overijssel. De weblink naar de online vragenlijst wordt door de basisscholen digitaal verstuurd naar de ouder(s) of verzorger(s) van de leerlingen. De digitale vragenlijst, bestemd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, kan door de jongeren zelf ingevuld worden. De weblink wordt door de school naar de leerlingen verstuurd.

Om betrouwbare conclusies uit het onderzoek te kunnen trekken is het erg belangrijk dat zoveel mogelijk jeugd aan het onderzoek deelneemt. Onder de deelnemers wordt een iPad mini verloot en daarnaast beloont SportService Zwolle de school met de hoogste respons met een sportpakket ter waarde van €250!

Deelname is geheel vrijwillig en anoniem.

Gerelateerde artikelen

Back to top button