Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Olympische tocht door Zwolle om in beweging te blijven

Zwolle – Door de recente maatregelen rondom het coronavirus zitten we weer steeds meer thuis. Daarnaast wordt het eerder donker en is het kouder buiten. SportService Zwolle zet zich in om alle drempels om in beweging te komen te verlagen. In de wintermaanden, vanaf 30 november, organiseert SportService de Olympische tocht door Zwolle. “Het is hoog tijd om Zwollenaren weer een boost te geven om in beweging te komen”, aldus Sharon de Witte, projectleider Olympische tocht, SportService Zwolle.

Samen tegen corona

We hebben elkaar nodig in deze tijd. Niet alleen voor de sociale factor, ook voor het elkaar helpen stimuleren om in beweging te komen. “De Olympische tocht door Zwolle doe je niet alleen, dit doe je in teamverband.”, zegt De Witte. “Je stelt een team van vier personen samen. Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van 400 kilometer door Zwolle af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo’s een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen of te skeeleren. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van 400 km als eerste helemaal aflegt, wint”.

Parcours

De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen en komt langs fictieve Olympisch dorpen. De deelnemers bepalen zelf hun route van 400 km maar SportService Zwolle ïnspireert hen
met leuke herkenningspunten vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die ze delen via de socials. Sharon de Witte: “We maken een reis over de wereld door langs verschillende fictieve Olympische dorpen te gaan. Het fictieve parcours is te bekijken op onze website. Wanneer een team in een Olympisch dorp is aangekomen of heeft gepasseerd door het behalen van een aantal kilometer, kan het team op ludieke wijze extra kilometers winnen door de vraag te beantwoorden of de opdracht uit te voeren.” De opdrachten zijn via de social media kanalen van SportService Zwolle te volgen.

Olympisch karakter

‘Baron Pierre de Coubertin wilde de wereld verbeteren en geloofde dat sport mensen uit verschillende landen zou helpen om elkaar beter te begrijpen.’ Schrijft Wikipedia. “Alsof het voor ons huidige tijdperk bedacht is. Dit jaar konden de Spelen helaas niet doorgaan. Met de Olympische tocht willen we toch dit authentieke toernooi in ere houden. En ware het niet dat Coubertin al goed inzag dat sport meer dan alleen maar bewegen is”, aldus De Witte.

Spelregels en aanmelden

Voor alle spelregels en het aanmelden voor deze tocht is deze pagina beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button