Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Odeon viert 175 jarig bestaan met 175 taarten

Dinsdag 9 december vierde het Odeon theater haar 175 jarig bestaan door 175 taarten uit te delen in de stad. ’s Ochtends om 10 uur is bakker Le Perron in het Odeon begonnen met taarten bakken voor het publiek dat binnen kwam lopen. Ook de studenten van de banketbakkersopleiding van het Deltion hebben erg geholpen met 175 taarten voor de stad. Hiermee is langs de deuren gegaan. Mensen die bijvoorbeeld op nummer 175 wonen of iemand die vaak kaartjes koopt voor het theater behoorden tot de gelukkigen. Ook de burgemeester en verscheidene wethouders konden vandaag genieten van een Odeon taartje.

Overigens is dit niet de enige actie van het Odeon voor het 175 jarig bestaan. Op 21 en 22 december is er een theatermarathon waarin wordt teruggeblikt maar vooral ook vooruit wordt gekeken. Jan Jaap van der Wal staat op de bühne tijdens de marathon maar ook het Zwolse Typhoon. Tijdens de marathon kan er gedanst worden in de avond en nachtelijke uren en draait er 24 uur non stop film. De volgende ochtend is er ontbijt en Yoga.

Ook is vandaag de nieuwe huisstijl van de Zwolse theaters gepresenteerd.

Margreet Wieringa is sinds 8 maanden directeur van Odeon De Spiegel. Ze heeft enorm veel ervaring in productie en programmering onder andere bij de VPRO, Joop van de Ende theaterproducties en het DeLaMar theater. De Spiegel is 6 jaar geleden geopend, het Odeon dus 175 jaar terug. De programmering in beide theaters is divers. De Spiegel kan met een 16 meter breed toneel grote producties neerzetten zoals onlangs The Sound of Music. Het Odeon heeft daarentegen een meer intieme sfeer met bijvoorbeeld de 125 jaar oude Hemmingzaal, 1 van de 6 bonbonnièrezalen in Nederland.

 


 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button