Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nu al ruim 8000 kerstbomen ingeleverd

Zwolle – Er zijn op de eerste inzameldag al 8.000 kerstbomen ingeleverd in Zwolle. Dat is enorm veel voor een eerste dag. Vorig jaar stond de teller na de twee inzameldagen op 9.641 bomen. Nog een dikke 1.600 bomen dus om het oude record van vorig jaar te laten sneuvelen.

De medewerker van de ROVA die gisteren in Zwolle-Zuid stond bij de inzameling wijdt het enorme aantal kerstbomen aan de lockdown. Hierdoor hoeven kinderen niet naar school en hebben ze meer tijd om buiten te zijn en dus mee te doen aan de kerstbomenactie.

De gemeente laat ieder jaar na de kerstdagen de oude kerstbomen ophalen door kinderen tot en met 15 jaar. Deze actie staat bekend onder de noemer ‘Oude bomen vangen veel winst’. De kinderen kunnen daarvoor per boom €0,20 verdienen en een stempel om te sparen voor een gratis toegangskaartje voor zwembad De Vrolijkheid. Na tien bomen kunnen zij zwemmen.

Klik hier voor de plaatsen waar per wijk de bomen kunnen worden ingeleverd.

Recycling

Met de inzameling voorkomen de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen verwerken ze tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad.

Tijdens het inleveren van de kerstbomen zullen ROVA-medewerkers 1,5 meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button