BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nog 6 stappen en dan is de IJsselcentrale neer

Foto's: ©Peter Denekamp

Zwolle – De sloop van de IJsselcentrale moet nog dit jaar zijn afgerond. De nieuwste productie-eenheid is al een tijdje tegen de vlakte. Donderdagochtend maakte sloper Koole Contracters een begin met het in fases neerhalen van de oudste twee productie-eenheden.

 

De gebouwdelen van HC1 en HC2 worden in zes stappen gesloopt. Vandaag werd de gevelconstructie aan de IJsselzijde neergehaald. Komende tijd volgen de gevels aan de zuid- en noordzijde, de ketelstatieven en tenslotte de beide schakelhuizen aan de oostzijde.

Video: Leon Eikenaar – Weerman bij RTV Focus Zwolle

Om het neerhalen van de laatste delen mogelijk te maken zijn afgelopen periode de gebouwdelen gestript. Het interieur is er grotendeels uitgehaald en afgevoerd. Ook is het aanwezige asbest en het licht radioactieve slakkenwol gesaneerd.

Energiemaatschappij ENGIE, eigenaar van de Harculo centrale, heeft bij aanvang van de sloop aangegeven dat de werkzaamheden in het najaar van 2018 afgerond moeten zijn.

Afbeelding links: het actuele aanzicht vanaf de IJssel (westzijde) met aan de rechterzijde de neer te halen constructie van de eenheden HC1 en HC2. De beide ketelstatieven van HC3 en HC4 aan de linkerzijde blijven nu nog staan. Afbeelding rechts: schematisch bovenaanzicht van HC1 en HC2. Het groen gemarkeerde deel wordt neergehaald. Foto: ©ENGIE

 

Foto’s: ©Peter Denekamp

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button