KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Nikki Bakker nieuwe jeugdbestuurder Waterschap Drents Overijsselse Delta

Nikki Bakker (15) uit Staphorst is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Op dinsdag 13 december werd zij tijdens de vergadering van het algemeen bestuur officieel geïnstalleerd door dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman.

Jeugdbestuurder Nikki Bakker

Nikki gaat meedenken over het bereiken van jongeren en wordt lid van het Nationale Jeugdwaterschap: een jongerendenktank die de jeugd meer wil betrekken bij het werk van de waterschappen. Nikki zit in 4 VWO op CSG Dingstede in Meppel. Naast school houdt ze zich bezig met scouting. Nikki: ”Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door natuur. Goede kwaliteit van water is daarvoor natuurlijk erg belangrijk. Ik wil jongeren vooral bewust maken van hoe ze water gebruiken en laten zien welke rol het waterschap daarbij speelt. Schoon en voldoende water is namelijk niet vanzelfsprekend”.

Jeugdbestuurder

Als jeugdbestuurder van WDODelta is Nikki voortaan het ‘jonge visitekaartje’. Ze wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap houdt en denkt mee over het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Dat is erg divers: van het versterken van dijken tot het schoonmaken van rioolwater en van het aanleggen van waterbergingen en vistrappen tot aan het vangen van muskusratten. Daarnaast is het waterschap ook hard aan het werk op het gebied van duurzaamheid en het opvangen van de extremen in het weer, zoals hevige plensbuien en droogte.

Nationale Jeugdwaterschap

Alle jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen samen vormen het Nationale Jeugdwaterschap: een landelijk platform dat jongeren de kans geeft met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland. Dit Nationale Jeugdwaterschap komt ongeveer acht keer per jaar bij elkaar en organiseert allerlei activiteiten. Meer informatie over de jeugdbestuurders is te vinden op: www.unievanwaterschappen.nl/themas/jeugdwaterschap

Bron
WDOdelta.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button