Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Night Skate Zwolle doneert aan Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Deze week heeft de organisatie van Night Skate Zwolle een cheque ter waarde van € 1.000 overhandigd aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Dankzij de sponsoren en de ruim 120 deelnemers van de eerste editie van de Night Skate Zwolle op 7 juli konden zij dit mooie bedrag doneren. Booijink is erg blij dat lokale initiatieven zich verbinden aan het Huis in Zwolle: ‘Het is ontzettend fijn om te zien dat er veel organisaties en mensen in de omgeving zijn die het Ronald McDonald Huis een warm hart toe dragen in welke vorm dan ook. Sportend, informerend of financieel, we kunnen niet vaak genoeg aandacht krijgen voor het feit hoe belangrijk het is dat er in Zwolle een logeerhuis is. Een plek waar ouders terecht kunnen als hun zieke kind is opgenomen in Isala. Wij zijn de Schaatsvereniging Zwolle dan ook meer dan dankbaar.”

Schaatsvereniging Zwolle

De Night Skate Zwolle is georganiseerd door Schaatsvereniging Zwolle, die dit jaar 50 jaar bestaat. De vereniging telt op dit moment 140 leden. Van half oktober tot half maart wordt geschaatst op de ijsbaan in Dronten en Deventer. De rest van het jaar vinden er skeeler-, fiets- en loop-/conditietrainingen waar gewerkt wordt aan conditie, kracht en schaatstechniek. Er worden daarnaast vele activiteiten georganiseerd zoals jeugdkampen en fietsweekenden.

Skaten op de openbare weg

De organisatie van de Night Skate Zwolle is al weer bezig met de voorbereiding voor volgend jaar. Er zullen dan meerdere ‘skates’ op de openbare weg georganiseerd worden. Via de website www.nightskatezwolle.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden.

Over Ronald McDonald Huis Zwolle

In het lustrumjaar draagt Schaatsvereniging Zwolle het Ronald McDonald Huis in Zwolle een warm hart toe. In 2018 bestaat het Ronald McDonald Huis 15 jaar en de Ronald McDonald Huiskamer 5 jaar. In het Huis in Zwolle zijn 8 gastenkamers waar ouders kunnen logeren op het moment dat hun kindje is opgenomen in Isala. In de afgelopen 15 jaar is Ronald McDonald Huis Zwolle al voor 3500 gasten een ‘thuis ver van huis’ geweest. Per week bezoeken 750 mensen de Ronald McDonald Huiskamer in het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes zijn hier en in het Huis van harte welkom. Een Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is dan ook volledig afhankelijk van giften en sponsorgelden. De steun van initiatieven als deze wordt dan ook erg gewaardeerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button