Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Nieuwjaarsbijeenkomst GroenLinks Zwolle 2015 ‘Rond de keukentafel’

GroenLinks gaat tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari met Zwollenaren in gesprek ‘rond de keukentafel’. Die tafel staat symbool voor de nieuwe ‘verzorgingsstad’: het gesprek gaat over de zorg in Zwolle. Wat verwachten Zwollenaren daarvan? Daarnaast is er tijdens de bijeenkomst in Focus op verbinden, Zerboltstraat 63A, gelegenheid voor een nieuwjaarstoost.

Dit jaar is de gemeente verantwoordelijk geworden voor veel nieuwe taken op het gebied van zorg, welzijn en werk. Met sociale wijkteams wil de gemeente in zogeheten keukentafelgesprekken ervoor zorgen dat Zwollenaren meer zélf bepalen hoe de ondersteuning er voor hen uit gaat zien en wie daarbij betrokken worden.

Reden voor GroenLinks Zwolle om aan het begin van het nieuwe jaar met een aantal betrokkenen – cliënten, hulpverleners, mantelzorgers, deskundigen en anderen – in gesprek te gaan over hun verwachtingen voor 2015.

Elders in het gebouw vindt die avond ook de nieuwjaarsborrel plaats, zodat onze gasten het aangename en het nuttige kunnen verenigen.

Met een aantal betrokkenen zal GroenLinks Zwolle in 2015 vaker ‘bijpraten’. Om vanuit de dagelijkse praktijk van mensen om wie het draait te horen wat er mis gaat en wat er wel werkt. We zullen de uitkomsten van die gesprekken zo mogelijk omzetten in concrete aanbevelingen voor de gemeente. Daarmee geven we een vervolg aan de gesprekken die in 2014 leidden tot de aanzet voor een sociaal cliëntenakkoord.

 

Uitnodiging

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button