KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Nieuwe huisvesting maatschappelijke organisaties Dieze-Oost?

Zwolle – Op dit moment is nog onvoldoende zicht op hoe de activiteiten van de maatschappelijke organisaties in Dieze-Oost zich verhouden tot de maatschappelijke opgave. Dat is de reden waarom de gemeente zich nog niet actief bemoeit met de herhuisvesting van deze organisaties. Het blijkt uit de beantwoording van artikel 45 vragen van de ChristenUnie door wethouders Gerdien Rots en Michiel van Willigen.

Wel is de gemeente in gesprek hierover met de organisaties, maar de verantwoordelijkheid ligt bij henzelf en bij wooncorporatie Delta Wonen. De stichting Ruusbroecentrum heeft de overeenkomst gesloten met DeltaWonen. DeltaWonen heeft het gebouw ongeveer 10 jaar geleden vanuit haar maatschappelijke doelstellingen, en op verzoek van de gemeente, tijdelijk ter beschikking gesteld aan het Ruusbroeccentrum in ruil voor een kleine vergoeding die wettelijk noodzakelijk was.

Lopende gesprekken

De gesprekken met het Ruusbroecentrum over alternatieve huisvesting lopen al 1,5 jaar. Als woningcorporatie is DeltaWonen financieel niet in staat om alle of vrijwel alle kosten die gemoeid zijn bij de huisvesting van deze maatschappelijke organisaties voor eigen rekening te nemen; daarnaast is dat ook niet de taak van een woningcorporatie. DeltaWonen is vanaf begin bereid geweest om actief mee te denken om tot een oplossing te komen. Ook ligt er een ruimtereservering op de nieuwbouwlocatie waar 90% van de huurders mee uit de voeten zouden kunnen.

Het college is van mening dat deze organisaties steun verdienen, maar het is niet zeker of alternatieve huisvesting in de wijk kan worden gevonden. DeltaWonen heeft onder voorbehoud van beschikbaarheid een alternatief aan de Simon van Slingelandplein. Mogelijk komen er andere alternatieven beschikbaar. Het college is echter niet van plan om hier geld voor neer te leggen.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button